Afganistanda 6,3 büyüklüğünde deprem: 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Afganistanda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 5 kişi hayatını kaybetti, 143 kişi yaralandı.
Afganistan Ulusal Afet Yönetimi Kurumu, Tolo News’e yaptığı açıklamada, 6,3 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Samangan vilayeti olduğunu duyurdu. Depremde 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 143 kişinin yaralandığı belirtildi.
DEPREMİN DETAYLARI
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin, Afganistan’ın kuzeyindeki Belh vilayetinin Hulm bölgesinde, yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi. Bu durum, bölgede yaşayan halk arasında büyük bir endişe yarattı.
GEÇMİŞTE YAŞANAN DEPREMLER
Ülkede daha önce, 31 Ağustos Pazar gecesi Pakistan sınırına yakın doğu bölgesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 205 kişi yaşamını yitirmiş ve 3 bin 640 kişi yaralanmıştı. USGS, ayrıca 2 Eylül’de Celalabad kentinin 34 kilometre kuzeydoğusunda 5,2 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini bildirmişti.
- 02:57Malatya'da yolun karşısına geçerken canından oldu: İki araç hızla gelip hayatını aldı
- 02:04Jessica Alba, 17 yıllık evliliğin ardından yeni aşkıyla plajda görüntülendi
- 01:50Elazığ'da apartman alevler içinde kaldı: 1 hamile kadın dahil 4 kişi etkilendi
- 00:22Kemikli rampalarında bayram dönüşü trafiği gece de yoğun
- 00:00Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ordusu rahmetle anıldı: 573. yıl kutlu olsun






