EKONOMİ
Yayınlanma : 03 Kasım 2025 08:44

Opec+ ülkeleri günlük petrol üretimini artırma kararı aldı

Opec+ ülkeleri günlük petrol üretimini artırma kararı aldı
OPEC+ ülkeleri, aralık ayında petrol üretimini günlük 137 bin varil artırma kararı aldı ve bu karar, çevrim içi toplantıda alındı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, aralık ayında petrol üretimini günlük 137 bin varil artırma kararı aldı.

teknik yapı

ÜRETİM ARTIRIMI İÇİN TOPLANDILAR

OPECten yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman, küresel piyasa koşulları ve görünümünü değerlendirmek üzere çevrim içi toplandı.

GÖRÜŞMELER NİSANDAKİ KESİNTİLERİ DE ELE ALDI

Nisan 2023te açıklanan günlük 1,65 milyon varillik ek gönüllü üretim kesintisinin ele alındığı toplantıda, ülkeler, istikrarlı küresel ekonomik görünüm ve düşük petrol stoklarının yansıttığı mevcut sağlıklı piyasa temellerini dikkate alarak aralık ayında petrol üretimini günlük 137 bin varil artırma kararı aldı.