• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk 29 ağostıs
DÜNYA
Yayınlanma : 26 Ağustos 2026 23:29

ABD göçmen vizesi başvuruları durduruldu

ABD göçmen vizesi başvuruları durduruldu
ABD Dışişleri Bakanlığı, devlet yardımına muhtaç kalabileceği düşünülen kişilere yönelik vize başvurularını durdurdu. Bu adım, göçmenlik politikaları çerçevesinde seçiciliği artırmayı hedefliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, devlet yardımına muhtaç kalabileceği değerlendirilen kişilere yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmak amacıyla tüm göçmen vizesi başvurularını geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Bu karar, özellikle vize başvuru sahiplerinin ABD hükümet kaynaklarına bağımlı hale gelmesini engellemeyi hedefliyor.

Tüm başvurular yeniden düzenleniyor

Ağustos ayı başlarında büyükelçilik ve konsolosluklarda uygulamaya konulan bu adım, vize randevularının "derinlemesine eğitim" programına uyum sağlaması için yeniden düzenlenmesini içeriyor. Konsolosluk görevlilerinin her başvuruyu daha kapsamlı ve tutarlı bir şekilde değerlendirmesi amacıyla yılın başından beri güncellenmiş rehberler ve eğitimler üzerinde çalışıldığı belirtildi. Bu durum, mülakatları önceden planlanmış başvuru sahiplerinin iptal edilen randevuları hakkında bilgilendirilmesine yol açtı.

Göçmenlik politikalarında yeni kısıtlamalar

Bu uygulama, Trump yönetiminin hem yasal hem de belgesiz göçü sınırlama ve sisteme girişi daha seçici hale getirme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Yönetim ayrıca, turizm veya iş amacıyla ülkeye giriş yapanların iltica başvurularını iptal etme planlarını da duyurdu. İç Güvenlik Bakanlığı ile koordineli yürütülen bu adımdan yaklaşık 200 bin kişinin etkilenebileceği ve bunun ABD tarihindeki en büyük toplu vize iptali olabileceği ifade ediliyor. Daha önce Trump yönetiminin 75 ülkeden yapılan başvuruları engelleme girişimi bir federal yargıç tarafından iptal edilmişti. Ulusal Göç Hukuku Merkezi kıdemli avukatı Joanna Cuevas Ingram, “Bu yasağın zarar verdiği her bireyin ve ailenin uygun tazmini almasını sağlamakta kararlıyız ve bu yönetimi yasalar altındaki yükümlülüklerinden sorumlu tutmaya devam edeceğiz” dedi.