EKONOMİ
Yayınlanma : 22 Kasım 2025 12:43

Abd'de petrol sondaj kulelerinde artış: 2 yeni kule eklendi

Abd'de petrol sondaj kulelerinde artış: 2 yeni kule eklendi
ABD'de petrol sondaj kuleleri sayısı 2 artarak 419 oldu. Ancak son bir yılda toplamda 60 kule azaldı. Petrol fiyatları da dalgalanma gösteriyor.

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı, geçtiğimiz hafta 2 adet artış gösterdi.

teknik yapı

HAFTALIK VERİLER AÇIKLANDI

Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes, haftalık verilerini yayımlayarak, 15-21 Kasım tarihleri arasında ülkedeki petrol sondaj kulelerinin sayısının 419'a yükseldiğini duyurdu. Bu artış, bir önceki haftaya göre 2 kulelik bir artış anlamına geliyor.

SON YILDAKİ DÜŞÜŞ

ABD'deki petrol sondaj kulei sayısı, son bir yıl içerisinde 60 kule azalmış durumda. Bu durum, sektördeki dalgalanmaların ve piyasa koşullarının etkisini gösteriyor. Ayrıca, petrol fiyatları da dikkat çekici bir değişim yaşadı. Perşembe günü Brent petrol varil fiyatı 63,38 dolardan kapanırken, cuma günü bu fiyat 62,56 dolara geriledi. Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı ise, cuma gününü 57,81 dolarla kapatırken, perşembe günü bu fiyat 59 dolar seviyesindeydi.