DÜNYA
Yayınlanma : 29 Mart 2026 21:39

AB'nin resmi sitesine siber saldırı: Veriler çalındı

AB'nin resmi sitesine siber saldırı: Veriler çalındı
AB'nin resmi internet sitesi Europa.eu'ya düzenlenen siber saldırıda bazı verilerin çalındığı belirtildi. AB Komisyonu, güvenlik önlemlerini artırmakta kararlı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 24 Mart'ta AB'nin resmi internet sitesi olan 'Europa.eu'ya siber saldırı düzenlendiğini duyurdu.

sempati mobilya

SALDIRI SONUCUNDA VERİLER ÇALINDI

Yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı kontrol altına almak için hızlıca önlemler alındığı ancak ilk bulgulara göre bazı verilerin çalındığı ifade edildi. Saldırının etkilediği AB kuruluşlarının bilgilendirildiği belirtilirken, AB Komisyonunun iç sistemlerinin bu saldırıdan etkilenmediği vurgulandı.

SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR

Açıklamada, AB Komisyonunun iç sistemler ve verilerin güvenliği için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceği, siber ve hibrit saldırıların Avrupa'nın temel hizmetlerini ve demokratik kurumlarını hedef aldığı bilgisi yer aldı. Komisyon, AB'nin siber güvenlik direncini artırmak için aktif çalışmalar yürütmekte olduğunu ifade etti. Daha önce, AB Komisyonunun mobil altyapısına 30 Ocak'ta siber saldırı düzenlenmişti. Bu saldırının ardından altyapının 9 saat içinde temizlendiği, ancak bazı personelin isimlerine ve cep telefon numaralarına erişim sağlanmış olabileceği açıklandı.