98 yaşındaki hayırsever Güngör Pura hayatını kaybetti

98 yaşında hayatını kaybeden Güngör Pura, hayırseverliği ve sanata katkılarıyla tanınan önemli bir figürdü. Cenazesi bugün törenle uğurlanacak.
Sökeli hayırsever Güngör Pura, 98 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1994 yılında Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi olarak hizmet veren binayı Söke Belediyesi’ne bağışlayan Pura, birçok önemli eğitim kurumuna da katkıda bulunmuştu.
SANAT VE EĞİTİME ÖNEMLİ KATKILAR
Ünlü heykeltıraş Turgut Pura’nın eşi olan Güngör Pura, 1982 yılında İzmir’de sanat eğitimi ve üretimini desteklemek amacıyla Turgut Pura Vakfı’nı kurmuştu. İzmir’de yaşamış olduğu süre boyunca, genç sanatçıların yetişmesine önemli katkılar sağlayan vakfın temelini atmıştı. Ayrıca, Savuca Fatma Suat İlkokulu ve Turizm Meslek Lisesi gibi önemli eğitim kurumlarını Söke’ye kazandırarak eğitime verdiği destekle de tanınıyordu.
VEDA VE TAZİYE MESAJI
Güngör Pura’nın cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Kocacami’den son yolculuğuna uğurlanacak ve Granta’daki aile mezarlığına defnedilecek. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Pura’nın vefatının ardından bir taziye mesajı yayınlayarak, “Güngör Pura Hanımefendiye Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart





