• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 03 Eylül 2026 04:10

21 finans kuruluşu ortak sabitcoin şirketi kuracak

21 finans kuruluşu ortak sabitcoin şirketi kuracak
21 finans kuruluşu, sabitcoin ihracını desteklemek için ortak bir şirket kurma kararı aldı. İlk olarak ABD dolarına endeksli bir sabitcoin arzı hedefleniyor.

Dünyanın önde gelen 21 finans kuruluşu, sabitcoin ihracını desteklemek için ortak bir şirket kuracaklarını açıkladı.

Ortak şirketin kurulması planlandı

Aralarında Bank of America, Wells Fargo, Deutsche Bank ve UBS'nin bulunduğu bu kuruluşlar, yasal onay sürecinin ardından yeni şirketin ismini duyurmayı planlıyor. İlk aşamada ABD dolarına endeksli bir sabitcoin arzı hedeflenirken, uzun vadede avro ve diğer G7 para birimlerine endeksli sabitcoinlerin de ihracı öngörülüyor.

Güvenli bir çözüm sunulacak

Açıklamada, katılımcı kurumların bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak, banka düzeyinde uyumluluk ve güçlü yönetişim ile risk yönetimi sağlayacak güvenli bir çözüm oluşturulacağı vurgulandı. Ürünün, sınır ötesi ödemeler ve dijital varlık takasları gibi çeşitli alanlarda değerlendirileceği kaydedildi. Yeni sabitcoin çözümünün 2027'nin ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor.