150 liralık yağ 450 liraya satıldı: 17 milyon liralık ceza gündemde

Hatay'daki bir marketin 150 TL'lik ayçiçek yağını 450 TL'ye sattığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Ticaret Bakanlığı, market sahibine 17 milyon TL'ye kadar para cezası kesilebileceğini açıkladı.
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, 150 liralık ayçiçek yağının 450 liraya satıldığı iddia edildi. Ticaret Bakanlığı, videonun izini sürerek Hatay'daki T. Marketi tespit etti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bakanlık ekipleri, marketin stoklarını inceledi ve market sahibi Abdullah G.'nin ifadesini aldı. Abdullah G., mizah amaçlı paylaşım yaptığını ve ürünün gerçek fiyatının 351,25 TL olduğunu belirtti. Ancak Bakanlık, 6585 sayılı Kanun kapsamında stokçuluk ve piyasa manipülasyonu değerlendirmesi yapıyor.
17 MİLYON LİRALIK CEZA
Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 1 milyon 400 bin TL ile 17 milyon 200 bin TL arasında değişen idari para cezası uygulanabileceğini açıkladı. Konu, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na iletildi ve yasal süreç başlatıldı.
SUÇ DUYURUSU
Ayrıca, Ticaret Bakanlığı, olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor
- 06:48Bayburt'ta hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!





