• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 03 Eylül 2026 07:58

15 bin TL borçla başlayan girişimci, ayda 1 milyon TL kazanıyor

15 bin TL borçla başlayan girişimci, ayda 1 milyon TL kazanıyor
Başarısız bir internet kafe işletmesinin ardından 15 bin TL borçla sokakta sandviç satmaya başlayan Abhishek Sahu, 1 milyon TL ciroya ulaşan dev bir marka yarattı.

İş dünyasındaki başarısızlıklar, her zaman son anlamına gelmeyebilir. Abhishek Sahu'nun ilham veren dönüşüm öyküsü, girişimcilikte azmin ve doğru zamanda strateji değiştirmenin potansiyelini ortaya koyuyor.

Sokak lezzeti imparatorluğu kuruldu

Yaklaşık 15 yıl önce Bhopal'e yerleşerek bir internet kafe açan Sahu, işlerin beklediği gibi gitmemesi üzerine bir yıl içinde işletmesini kapatmak durumunda kaldı. İlk girişimindeki aksiliğe rağmen pes etmek yerine, tamamen farklı bir sektöre yönelme kararı aldı. Cebinde hiç sermayesi olmayan Sahu, 30 bin Rupi (yaklaşık 15 bin TL) kadar küçük bir borçla yola çıktı. Yemek yapmayı ve özgün sandviç tariflerini YouTube'dan öğrenen Sahu, sokakta mütevazı bir sandviç tezgahı kurdu. Bugün "Hari Har Sandwich" adıyla bilinen işletme, hafta içi günde 600'den fazla, hafta sonları ise 1000'in üzerinde sandviç satarak önemli bir yerel marka haline geldi. Sosyal medyada büyük ilgi gören tezgahın önünde müşteriler, siparişleri için 30 ila 50 dakika arasında bekliyor. Küçük bir sokak tezgahı olarak başlayan bu serüven, şu anda aylık yaklaşık 25 Lakh Rupi (yaklaşık 1 milyon TL) ciro yapan büyük bir sokak lezzeti imparatorluğuna dönüştü. Sosyal medya kullanıcıları, Sahu'nun hikayesini, "Asıl etkileyici olan ciro değil, ilk işi battıktan sonra pes etmeyip küçücük bir sermayeyle yeniden başlama cesaretidir" diyerek takdir ediyor.