• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 26 Mayıs 2021 12:52

Gel gör Sayın Kılıçdaroğlu… Kimlere neler veriliyor, kimler neye göz yumuyor!

Gel gör Sayın Kılıçdaroğlu… Kimlere neler veriliyor, kimler neye göz yumuyor!
Bodrum Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gündoğ, Bodrum'da yaşanan çevre falaketine dair önemli bir yazı kaleme aldı.

Haber Merkezi - Bodrum Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gündoğ, Bodrum'da yaşanan çevre falaketine dair önemli bir yazı kaleme aldı. Gündoğ, Cengiz Holding'in Cennet Koyu'nda yaptığı doğa katlimanını yazdı. İşte o yazının tamamı  şöyle:

voyage otel

 

"Bodrum Gölköy Cennetkoy Gökburun mevkii; adı üstünde gerçekten “Gökburun”. Bodrum’un bakir kalan ender doğasından bir parça. 1 inci derece arkeolojik sit alanı, 3ncü derece doğal sit. Tarih barındırıyor aslında. İnsan basmaya bile kıyamaz.”
 

Bu sözler Bodrum’da yaşayan çevre ve tarih konularında duyarlı, Mirbahattin Demir tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
“İnsan basmaya kıyamaz.” diyor Mirbahattin, İnsan basmaya kıyamıyorsa, bunu yapana ve buna göz yumana ne demeli.
Gün geçmiyor ki Bodrum’da benzer olaylar yaşanmasın.
Yazıyoruz, çiziyorum, Kent Konseyi açıklamalar yapıyor, bazı dernekler dava açıyor lakin “atı alan Üsküdar’ı geçiyor” İş lafa gelince betonlaşmaya karşı olan yerel yönetim, tamda bu anlamda betonlaşmanın alasına göz yumuyor.

 


Mirbahattin Demir’in sosyal medyada fotoğraflarıyla paylaşımda bulunduğu ve 1.Derece Arkeolojik Sit, 3. Derece Doğal Sit ,olduğunu iddia ettiği yer Cengiz Holding’e tahsis edilen 678 bin 675 metre kare. Buda yetmemiş, denize platform yapmak için izin başvurusunda bulunmuştu.

Şimdi yine birileri savunmaya geçerek “Bizim elimizden bir şey gelmiyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür varlıkları, Tabiat Varlıkları Koruma Kurullarından izin alıyorlar. Biz ne yapabiliriz.” gibi  abuk subuk bahaneler öne sürebilir.

 

Bir şey yapamıyorsanız, o koltukları işgal etmeyiniz.
Kabahati yatırımcıda aramam, kim ne kadar güçlü olursa olsun eğer bazı yetkililer bu işlere çanak tutuyorsa, yatırımcının iştahı kabarıyor ve alan memnun satan memnun.

 

Bodrum’da yeni yaşanan bir olay değil, benzer olayları  geçmişte de çok yaşadık.

 

Geçtiğimiz bir kaç gün içinde Bodrum Kent Konseyi’nin çağrısıyla Gündoğan’da bir eylem yapıldı. Yatırımcı firma ve eylem yapan duyarlı insanlar, ister istemez karşı karşıya geliyor. Bu işlere göz yumanlar ise hiç bir zaman ortada görünmüyor.
Çünkü onlar peygamber, biz günahkar…

 


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bodrum’da çarpık yapılaşma üzerine bir açıklama yapmıştı; “Onlar nasıl olsa yapı kullanma izni için belediyeye gelecekler, bizim belediyelerimiz bu izni kurallara uymayanlara vermeyecek.” demişti.


Gel gör Sayın Kılıçdaroğlu…
Kimlere neler veriliyor, kimler neye göz yumuyor,


Anlatın bilelim yetkili efendiler sizin haberiniz yok muydu? Cennetkoy da ki bu olaydan, bu işlerin takipçileri makam odalarınızdan çıkmıyor, sizi de mi aldatıyorlar yoksa?
Doğal ve Arkeolojik sit alanı nasıl olsa “SİT TİR ” git yap mı DEDİNİZ...

 


Bu işler yatırımcıların iş bitiricileri, Çevre İl Müdürlüğü, Belediye üçgeninde dönmektedir. Artık olaylar öylesine kanıksanmış ki, hukuksuzluğun dışında bir olay olsa şaşırır hale geldik.
Bu günlerde yine karışık işler peşinde olup, belediye kapısında bekleyip, iş bitirmeye çalışan kelli felli insanların hukuksuz işlerine belediyeden onay alsalar da, tapudan geçemedikleri için Bodrum Tapu Müdürlüğü’nden şikayetçi oluyorlar.
Neden mi? Yanıtı basit, Bodrum Tapu Müdürü yasaya uygun olmayan işe onay vermediği için…


Vesselam…
Henüz Halikarnas Surları için ilgili bakanlıktan istediğim belge tarafıma verilmiş değil."