Yozgat'ın Kazankaya Kanyonu, Eşsiz Manzarasıyla Ziyaretçi Akınına Uğruyor
- 6 / 1
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde yer alan Kazankaya Kanyonu, sunduğu eşsiz manzaralar ve doğa harikası görsellerle ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.
- 6 / 2
Alacahöyük, Boğazköy, Şapinuva, Zile, Maşat Höyük, Tavium ve Kerkenes gibi önemli antik kentlerin çevresinde konumlanmasıyla da dikkat çeken Kazankaya Kanyonu, Yeşilırmak'ın bir kolu olan Çekerek Irmağı'na ev sahipliği yapıyor. Bu doğal güzellik, hem şehir içinden hem de şehir dışından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Doğa harikası kayalıkların çevresinde fotoğraf çektiren ziyaretçiler, kanyonun muhteşem manzarasının tadını çıkarıyor.
- 6 / 3
Ankara'da yaşayan Metin Kazan, kanyonu merak ederek ziyaret ettiğini belirtti. Kazan, buranın ileride turizm potansiyeli taşıyan bir yer olduğunu fark ettiğini ve eşiyle birlikte keşfetmek amacıyla geldiğini söyledi. Yürüyüş patikalarında ilerlerken güzel manzaralarla karşılaştıklarını, büyük dağlar ve akarsuları fotoğraflayıp videoya aldıklarını ve çok memnun kaldıklarını ifade etti. Kazan, Kültür Bakanlığı'nın buraya daha fazla yatırım yapması halinde daha mutlu olacaklarını da sözlerine ekledi. Kanyonun Zile-Ankara yolu üzerinde olması nedeniyle levhayı görünce merak edip girdiklerini belirtti. Ahu Kazan ise memleketten dönüşte kanyonu ziyaret ettiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirdi. Fotoğraf çekmeyi ve doğayı sevdiği için kanyona hayran kaldığını belirten Kazan, ilerisi için daha da güzel olacağına inandığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
- 6 / 4
Heykeltıraş Erol Gürgen, Kazankaya Kanyonu'nun 12 kilometre uzunluğunda bir parkur olduğunu ve Aydıncık ilçesinden girilip Çorum Ortaköy'den çıkılabileceğini aktardı. Genellikle doğa yürüyüşü ekipleri tarafından kullanılan kanyonda yeni projeler kapsamında yürüyüş parkurları ve cam teraslar yapıldığını belirtti. Üçüncü etap tamamlanmadan bile yoğun bir kalabalığın oluştuğunu gözlemlediğini söyledi. Kanyonun 700 metre derinlikte olduğunu ve Yeşilırmak'ın bir kolu olan Çekerek Irmağı üzerinde yer aldığını belirten Gürgen, tarihi isminin Skylaks olabileceğini ifade etti. Kanyonda görülen sur duvarlarının Hititlerden kalma korunaklı bir alan olduğunu, içerideki mağaralar, Kibele heykelleri ve merdivenlerin tarihin burada yaşandığını gösterdiğini vurguladı. Gürgen, kanyonun endemik bitki türlerine, su samuru gibi kendine özgü hayvanlara ve 263 kuş türüne ev sahipliği yaptığını belirterek, buranın bir meditasyon ve turizm alanı olduğunu söyledi. Yeni yapılan projelerle turizme büyük katkı sağlanacağını düşündüğünü ekledi. Kanyondaki duvarların bir söylentiye göre Hitit Kralı Anitta tarafından düşmanlarını susuz bırakmak için yapıldığını anlatan Gürgen, bu tarihi bilgiyi Kerkenes Harabeleri ile bütünleştirerek kanyonun tarihsel önemini daha da derinleştirdi.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 17:11Geleceğin kapıları MCBÜ'de aralandı: Kariyer fuarı ve bahar şenliği coşkusu bir arada
- 17:02Nilüfer'de üreticilere destek yağıyor: 155 çiftçiye tohum dağıtıldı
- 16:50Aile ve Gençlik Fonu'ndan 11,6 milyar lira dağıtıldı: 140 bin gence ulaşıldı!
- 16:41Cemil İpekçi'nin cenaze isteği gündem yarattı
- 16:31Rıza Kayaalp'ten öğrencilere azim ve başarı sırları: Bilecik'te unutulmaz buluşma










