Trabzon'da balıkçı barınakları şaşırtıcı bir şekilde lüks yaşam alanlarına dönüşüyor!
- 12 / 1
Trabzon’da balıkçı barınaklarının asıl amacı dışında kullanılması tartışmaları devam ediyor. Bu barınaklar, teknelerin bakım ve onarım için tasarlanmışken, son dönemlerde lüks yaşam alanlarına çevriliyor. Tapusu olmayan bu alanlar, yüksek fiyatlarla satılıyor ve 5 ila 7 milyon TL arasında alıcı buluyor. Özellikle iş adamları, kamu görevlileri ile profesyonel futbolcular, bu yerleri hafta sonu evi veya özel mülk olarak tercih ediyor.
- 12 / 2
Resmi kayıtlarda balıkçıların barınma ve ekipman koruma alanı olarak geçen bu yapılar, herhangi bir tapu kaydına sahip olmamasına rağmen lüks konutlar gibi tanıtılıyor. Özellikle Faroz ve 100. Yıl balıkçı barınakları, bu değişimin odak noktası haline geliyor. Kentin Ortahisar ilçesinde, dış cephe kaplaması, özel peyzaj düzenlemeleri, teras eklemeleri ve kaçak yapılar gibi değişikliklerle limanlar, özel mülklere benzer hale geliyor.
- 12 / 3
Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Erüz, bu konuyu ele alarak kıyıdaki barınakların tümünün kanun gereği devlete ait olduğunu belirtiyor. Erüz, balıkçı barınaklarının kamuya özgü olduğunu ve sadece kullanım hakkının kişilere verildiğini vurgulayarak, bu fahiş fiyatların mantıksız olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, balıkçı limanlarının uluslararası standartlarda olması gerektiğini ve kontrolsüz yapılaşmanın yaylalar gibi sorunlar yarattığını ekliyor.
- 12 / 4
- 12 / 5
- 12 / 6
- 12 / 7
- 12 / 8
- 12 / 9
- 12 / 10
- 12 / 11
- 12 / 12
- 23:52Anamur'da sigara kaçakçılarına darbe: Binlerce makaron ve tütün ele geçirildi
- 23:43İran'dan tahliye operasyonuna yanıt: Körfez'de hayat sona erebilir
- 23:34CİMER İhbarı SONRASI MARKETE ŞOK BASKIN: 4 Kamyonet Dolusu Ürün Toplatıldı!
- 23:25Türkiye'nin otomotiv devi Arıcıoğlu iflas etti, Avrupa pazarında büyük bir kayıp yaşandı
- 23:16Samsun'da korkunç kaza: 6 kişi yaralandı, ikizler de hastanelik oldu










