Süper Lig'de ilk yarı penaltı bilançosu: Trabzonspor zirvede, Göztepe gol atamadı

  • 3 / 1 Süper Lig'de ilk yarı penaltı bilançosu: Trabzonspor zirvede, Göztepe gol atamadı 0

    Trendyol Süper Lig'de ilk yarının tamamlanmasıyla birlikte hakemlerin düdükleri ve takımların penaltı performansı mercek altına alındı. Geride kalan 153 maçta toplam 40 kez penaltı kararı verilirken, bu penaltıların 31'i golle sonuçlandı, 9'u ise auta çıktı.

  • 3 / 2 Süper Lig'de ilk yarı penaltı bilançosu: Trabzonspor zirvede, Göztepe gol atamadı 1

    Ligin ilk yarısında en fazla penaltıyı 5'er kez ile Fenerbahçe, Trabzonspor ve Gaziantep FK kazandı. Fenerbahçe ve Gaziantep FK, kazandıkları penaltıların 3'ünü gole çevirirken, 2'sinden yararlanamadı. Trabzonspor ise 5 penaltıdan da gol çıkarmayı başararak bu alanda öne çıktı. Penaltıdan en çok gol bulan oyuncu ise 4 golle Trabzonspor'dan Paul Onuachu oldu. Onuachu'yu 3'er golle Fenerbahçe'den Anderson Talisca ve Gaziantep FK'dan Alexandru Maxim takip etti.

  • 3 / 3 Süper Lig'de ilk yarı penaltı bilançosu: Trabzonspor zirvede, Göztepe gol atamadı 2

    Anderson Talisca, kullandığı 5 penaltının 2'sini gole çeviremezken, ligde 2 penaltı kaçıran tek oyuncu olarak kayıtlara geçti. Gaziantep FK'da ise Alexandru Maxim'in kullanmadığı 2 penaltıdan gol sesi çıkmadı. Galatasaray sadece bir kez penaltı kazanırken, Beşiktaş 4 penaltıdan ikisini gole çevirdi. Penaltıdan gol atamayan tek takım Göztepe olurken, aleyhine en çok penaltı kararı verilen takımlar ise Eyüpspor ve Gaziantep FK oldu. Eyüpspor penaltılarda kalesinde 5 gol görürken, Kasımpaşa ise penaltıdan gol yemeyen tek takım olarak dikkat çekti.