Sakız Dağı'nda ters laleler doğayı renklendirdi: Görsel şölen başladı
- 6 / 1
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan Sakız Dağı, bahar aylarında açan ters lalelerle birlikte büyüleyici bir görsel şölen sunuyor. Bu ender bitkiler, kayalık arazilerin arasında filizlenerek bölgeye eşsiz bir renk katıyor.
- 6 / 2
Ergani ilçesine bağlı Kavurmaküpü Mahallesi'nin sınırları içindeki Sakız Dağı, baharın gelişiyle birlikte adeta bir tabiat harikasına dönüşüyor. Özellikle sıralı kayalıkların hakim olduğu bu dağlık alanda yetişen ters laleler, kısa süreli çiçeklenme dönemleriyle dikkat çekiyor. Bu dönemde dağ, adeta bir renk cümbüşüne ev sahipliği yapıyor.
- 6 / 3
Sakız Dağı'na ulaşım, ilçeye bağlı bazı mahallelerden geçilerek eteklerine kadar araçla sağlanabiliyor. Ziyaretçiler, ardından patika yolları takip ederek dağın yüksek kesimlerine tırmanıyor. Kayalık yüzeylerin arasından nazlıca yükselen ters laleler, özellikle zirveye yakın noktalarda yoğunlaşmış durumda. Yer yer toplu halde görülen bu laleler, dağın doğal güzelliğiyle bütünleşerek fotoğraf tutkunlarına unutulmaz manzaralar sunuyor. Her yıl ilkbaharda doğa yürüyüşü yapanların ve bölge halkının ilgi odağı haline gelen bu alanlar, ekolojik açıdan hassas bölgeler olarak korunuyor.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 08:41Tesla ve SpaceX birleşiyor mu? Musk'tan şaşırtan açıklama
- 08:31Fethiye'de orman işçileri, yeşil vatan için alevlere karşı durdu
- 08:21ABD, İran'a karşı gardını sertleştirdi: B-1 bombardıman uçakları göreve döndü!
- 08:11Dikkatsizlik sonucu 600 bin lira dolandırıldı: Bali'de şok anlar
- 08:01Gecenin karanlığında gelen zamla kontak çevirmek artık daha maliyetli: Benzine 1,23 TL zam!











