Nevşehir'de Gerçekçi Deprem Tatbikatı: 2 Kişi Enkazdan Sağ Çıkarıldı
- 7 / 1
Nevşehir'de Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında geniş çaplı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, Kayseri merkezli 6,4 büyüklüğünde bir depremin Yozgat ve Nevşehir'i de etkilediği senaryosuna göre düzenlendi.
- 7 / 2
Sabah saatlerinde başlayan tatbikatta, Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde binaların yıkıldığı ve 2 kişinin enkaz altında kaldığı senaryosu canlandırıldı. AFAD, UMKE, jandarma, polis, sağlık personeli, Kızılay, Karayolları ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine yönlendirildi. Koordineli bir çalışma sonucu, enkaz altındaki 2 kişi sağ olarak kurtarıldı ve ilk müdahaleleri yapıldı.
- 7 / 3
Tatbikat kapsamında, deprem sonrası trafik güvenliği, çevre güvenliği, olay yeri inceleme ve yaralıların nakli gibi süreçler de simüle edildi. Arama kurtarmadan lojistiğe, sağlık hizmetlerinden güvenlik tedbirlerine kadar tüm aşamalar başarıyla tamamlandı. Yetkililer, tatbikatın afet anında kurumlar arası iş birliğini geliştirmeyi ve hızlı müdahaleyi amaçladığını vurguladı.
- 7 / 4
- 7 / 5
- 7 / 6
- 7 / 7
- 18:27İlyas Avcı: Doğadan topladıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor
- 18:17Aydınlı arıcılar, bereketli bir bal sezonu için umutlu
- 18:08Manisa'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
- 17:58Mahkeme kararıyla Kuşadası'nda vektörle mücadele yetkisi netleşti
- 17:49BBDSO, Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ı anmak için özel konser düzenliyor










