Netanyahu, Trump ile görüşecek: Gazze planı baskısı altında
- 3 / 1
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme öncesinde zorlu bir haftaya hazırlanıyor. Netanyahu, Gazze savaşını sonlandırmayı ve barış sürecini ilerletmeyi amaçlayan ABD'nin detaylı planı nedeniyle hem Trump hem de kabinesindeki aşırılıkçı bakanların baskısıyla karşı karşıya.
- 3 / 2
İsrail basınında da geniş yer bulan bu durum, Netanyahu'nun üzerinde önemli bir baskı oluşturuyor. Trump ile gerçekleştirilecek görüşmede, Washington yönetiminin sunduğu 21 maddelik yeni ateşkes teklifinin ele alınması bekleniyor. Tel Aviv yönetiminin, Hamas ile bir esir takası anlaşması dahil olmak üzere bu teklifi hayata geçirme ihtimali değerlendiriliyor. 'Times of Israel' gazetesi, kabinesindeki aşırı sağcı unsurların etkisiyle iki devletli çözüme karşı çıkan Netanyahu'nun, Trump tarafından istemediği bir anlaşmaya zorlanmaktan endişe duyduğunu belirtiyor.
- 3 / 3
ABD Başkanı Donald Trump, görüşme öncesinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Orta Doğu'da büyük bir başarı için gerçek bir şansımız var. Hepimiz özel bir şey için hazırız. Bunu başaracağız" ifadelerini kullanarak, bir anlaşmaya varma konusundaki umudunu dile getirdi. Ancak Netanyahu hükümetinin aşırı sağcı bakanları, Batı Şeria'yı ele geçirme ve Gazze'deki savaşı sürdürme yönünde ısrarcı bir tavır sergiliyor. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu'nun Hamas'ı yenmeden savaşı bitirme yetkisi olmadığını savunurken, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, partisinin Filistin devleti konusunda asla anlaşmayacağını vurguluyor. Bu durum, mevcut Amerikan önerisinin kabul edilmesi halinde hükümetin çökme riskini de beraberinde getiriyor.
- 22:09Ölümsüzlük peşindeki milyarder Bryan Johnson'dan şok itiraf: 'Midem kendimi yiyor
- 22:01Salih Yusuf Yazıcı, Avrupa şampiyonu oldu
- 21:52Mobil diş klinikleri köyleri fethediyor: Germencik ve Koçarlı'da ücretsiz sağlık hizmeti şöleni!
- 21:43Küçükçekmece'de sokakta oyun var etkinliğine yoğun ilgi
- 21:34Çağış Kampüsü'nün susuzluğu bitiyor: Akın'dan 218 milyon liralık dev yatırım











