Muski ve Boder, su tasarrufu için güç birliği yaptı

  • 3 / 1 Muski ve Boder, su tasarrufu için güç birliği yaptı 0

    MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, ekibiyle birlikte Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz’i ziyaret ederek otellerde su tüketimini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

  • 3 / 2 Muski ve Boder, su tasarrufu için güç birliği yaptı 1

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, suyun doğru ve tasarruflu kullanılması ile altyapının güçlendirilmesine yönelik talimatları doğrultusunda MUSKİ yöneticileri, BODER ile işbirliği yaparak su tasarrufu için yeni adımlar attı. BODER Başkanı Dengiz, Bodrum’daki havuzların kışın kullanılmadığı için boşaltıldığını vurgulayarak, bu durumun ciddi bir su israfına yol açtığını belirtti. Tespit ettikleri havuzların ortalama 150 ton su kapasiteli olduğunu ve 4,5 milyon ton su depoladığını ifade etti. Bu miktarın, Mumcular barajının %40’ına tekabül ettiğini de sözlerine ekledi.

  • 3 / 3 Muski ve Boder, su tasarrufu için güç birliği yaptı 2

    Genel Müdür Şengül, su tasarrufu çalışmalarının sadece havuzlarla sınırlı kalmadığını vurgulayarak, otellerin havuz suyu ile fazla su tükettiğini ve bu nedenle önemli miktarda suyun korunabileceğini aktardı. Ayrıca, Bodrum’un arızalı hatlarının yenilenmesiyle en büyük tasarrufu sağlayacaklarını belirterek, şu an Güney isale hattının yenileme çalışmalarının sürdüğünü ve Kuzey isale hatlarının yenilenmesi için ihale sürecine girdiklerini ifade etti. Görüşme sonunda, Başkan Dengiz’e plaket takdim edildi ve Bodrum Turizm Teknik Müdürleri Derneği’ne de gıyabında teşekkür plaketi sunuldu.