Muğla'da çiftçiler günü buluşması: Kırsalın kaderi masada!
- 6 / 1
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle kentin değerli üreticilerini bir araya getirdi. Düzenlenen kahvaltı programında, çiftçilerin karşılaştığı sorunlar, kırsal kesimden şehirlere yaşanan göç dalgası ve tarımsal iş birliklerinin önemi derinlemesine ele alındı.
- 6 / 2
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, programda yaptığı konuşmada, köylerdeki nüfus kaybı tehlikesine ve yetersiz altyapı koşullarına dikkat çekti. Köylerin giderek tenhalaştığını belirten Aras, "Genç nüfusumuzun şehirlere göç etmesiyle üretim yükü yaşlı çiftçilerimizin omuzlarına kalıyor. Büyükşehir Yasası'nın ardından beldelerdeki imkanlar kısıtlandı; okullar ve sağlık ocakları kapanma tehdidiyle karşı karşıya. Muğla, doğanın tüm cömertliğini sergilediği, ormanlarla kaplı ve su kaynakları zengin bir cennet. Ancak kırsal nüfus azaldıkça bu değerli topraklar kötü niyetli kullanıma açık hale geliyor. Bu olumsuz gidişatı tersine çevirmek hepimizin görevi olmalı," dedi.
- 6 / 3
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, belediyelerin asli görevinin halkın ve üreticilerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu vurguladı. Göreve geldikleri günden bu yana süregelen tarımsal vizyonlarının daha da güçlenerek devam edeceğini ifade eden Aras, "Belediye, her işi birebir üstlenen değil, vatandaşın işini kolaylaştıran kurumdur. Çiftçinin, esnafın, şoförün sorunlarına kulak vermeli, yanlarında olmalıyız. Vatandaşın kazancını artırmak, bizim en temel sorumluluğumuzdur. Muğla'da belediye ve tarım sektörü arasındaki uyum, Türkiye'ye örnek teşkil edecek düzeydedir. Borsamız, Ticaret Odamız ve Üniversitemiz ile kurduğumuz iş birlikleri somut sonuçlar vermektedir. Duyusal Analiz Laboratuvarı, Toprak Analiz Laboratuvarı ve Apiterapi Merkezi gibi projeler, bu birlikteliğin en canlı örnekleridir. Günümüzde belediyelerin dahil olmadığı hiçbir alan kalmamıştır; her alanda desteğimizi hissettirmeye devam edeceğiz," diye konuştu. Başkan Aras, Tarımsal Hizmetler Dairesi'nin başarılı çalışmaları ve paydaş kurumlarla kurulan güçlü iletişimin Muğla'yı tarım sektöründe bir marka haline getirdiğini belirtti. İlçe belediyelerinin de tarıma artan desteğiyle Muğla'nın üretim gücünün korunacağına vurgu yapıldı.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 15:14Kayserili karateciler Uşak'ta madalyaları topladı: Kata takımı ve bireyselde Türkiye ikinciliği
- 15:04Yatağan’da kursiyerlerin el emeği sergisi büyük ilgi gördü
- 14:54Güreşin devleri Menemen'de çilekle buluşuyor: Taha Akgül ve Rıza Kayaalp festivalde jüri koltuğunda!
- 14:443. Uludağ Çevre Forumu, Bursa Business School’da kapılarını açtı
- 14:33Yemeksepeti'nin 25 yıllık yemek siparişi destanı: Lahmacundan yapay zekâya uzanan dijital lezzet yolculuğu










