Muğla'da buzağı kayıplarını önlemek için eğitim programı başladı
- 4 / 1
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından buzağı kayıplarını azaltmak ve üreme verimliliğini artırmak amacıyla ülke genelinde hayata geçirilen eğitim çalışmaları Muğla'da başladı.
- 4 / 2
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk eğitim programı, Menteşe ilçesinde büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa İl Müdür Yardımcısı Dr. Songül Topal, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Kuray, Menteşe İlçe Müdürü Eren Kaçmaz ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Gül katıldı. Eğitimde, buzağı ölümlerinin önlenmesine yönelik doğru bakım ve besleme uygulamaları hakkında üreticilere bilgi verildi.
- 4 / 3
Programda ayrıca, yetiştiricilerin talepleri ve sorunları da dinlenerek çözüm önerileri ele alındı. Eğitim sonunda katılımcı üreticilere buzağı biberonu dağıtıldı ve yapılan çekilişle 20 üreticiye suni tohumlama hizmeti hakkı verildi. Yetkililer, benzer eğitim çalışmalarının il genelinde devam edeceğini ifade etti.
- 4 / 4
- 13:18Şöhreti geride bıraktı: Bülent Polat, Çanakkale'de telefonsuz ve elektriksiz bir hayata 'merhaba' dedi
- 13:08Balıkesir'de 1 Mayıs coşkusu: Emek ve dayanışma buluşması
- 12:581 Mayıs'ta emekçiler meydanlarda, lastikçiler tezgah başında: Tatil telaşı mesaiye dönüştü
- 12:48Aydın'da köylüler tapularının yerinin değişmesine karşı hukuk mücadelesi başlattı
- 12:39Mobilya işçilerinden banka promosyonu isyanı: Hakkımızı alana dek eylemler sürecek!










