Milletvekili Meriç: Saldırgan ilçe başkanı olmak istedi
- 3 / 1
Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, uğradığı bıçaklı saldırıya ilişkin savcılıkta verdiği ifadede, saldırganın parti içinde ilçe başkanlığına atanmayı talep ettiğini, ancak kendisini yeterli görmediği için bu talebi reddettiğini belirtti. Bu durumun saldırgan ile arasında husumete yol açtığını dile getirdi.
- 3 / 2
Milletvekili Meriç, saldırgan Seydi Ahmet Keleş'in daha önce CHP Oğuzeli İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve Yeni Parti'den Oğuzeli İlçe Başkanı olarak atanmak istediğini ancak bu isteğinin yerine getirilmediğini ifade etti. Kendisinin bu atama için Keleş'i yeterli görmediğini vurgulayan Meriç, bu kararın saldırganın kendisine husumet beslemesine neden olduğunu açıkladı.
- 3 / 3
Tedavisi süren Milletvekili Meriç, saldırı anını detaylandırarak, Keleş'in kendisine bıçakla karnından vurduğunu, bağırsaklarının dışarı çıktığını görünce şoka girdiğini söyledi. Keleş'in kendisine küfrettiği iddiasını reddeden Meriç, elinde bıçağı gördüğünde kendini savunmak için yumruk attığını belirtti. Olayın ardından Keleş'ten şikayetçi olduğunu da ekledi. Daha önce 18 Ağustos'ta Şahinbey ilçesinde meydana gelen saldırı sonrası Keleş ve oğlu tutuklanmıştı.










