Mersin'de çilek hasadı başladı: Kilogram fiyatı 65 ile 75 TL arasında
- 5 / 1
Mersin’in Silifke ilçesinde, coğrafi tescilli çileklerin hasadına başlandı. Bu yıl açık alanda gerçekleştirilen hasatta, iç pazarda çilek fiyatları 65 ile 75 TL arasında değişiyor.
- 5 / 2
Silifke çileği, yalnızca yerel pazarla sınırlı kalmayıp, yurt dışına da ihraç ediliyor. Uçak kargolarla Dubai ve Katar gibi ülkelere gönderilen çileğin kilogram fiyatı ise 90 TL olarak belirlendi. Ayrıca çilekler, Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve Irak’a kara yoluyla da ulaştırılıyor.
- 5 / 3
Bu yıl toplamda 20 bin dönüm alanda çilek üretimi yapılacağı ve yaklaşık 60 bin ton ürün beklenildiği ifade edildi. Atayurt Hal Dernek Başkanı İbrahim Kaynar, çilek hasadının yaz boyunca devam edeceğini ve bu ürünün birçok ailenin geçim kaynağı olduğunu belirtti.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 08:56ABD savunma bakanlığı'nda casusluk alarmı: İsrail şüphesi Pentagon'u teyakkuza geçirdi
- 08:46Zonguldak'ta sağlık ocağında yılan paniği: İtfaiye müdahale etti
- 08:37Battalgazi Belediyespor, yarı finalde ilk perdeyi 10-6'lık net skorla kapattı!
- 08:27Bolu'da okul servislerine kapsamlı denetim yapıldı
- 08:17Iğdır'da yürekleri ağza getiren anlar: Küçük çocuk otomobilin altında kaldı, o anlar kamerada!










