Manisa'da 12 derslikli yeni ilkokul için ihale tarihi belli oldu

  • 3 / 1 Manisa'da 12 derslikli yeni ilkokul için ihale tarihi belli oldu 0

    Manisa'nın Gördes ilçesinde bulunan Beş Eylül İlkokulu'nun yeniden yapım süreci için önemli bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan deprem tahkiki sonucunda yıkım kararı alınan mevcut okul binasının yerine inşa edilecek 12 derslikli yeni okul için 17 Kasım 2025 tarihinde ihaleye çıkılacağı duyuruldu.

  • 3 / 2 Manisa'da 12 derslikli yeni ilkokul için ihale tarihi belli oldu 1

    AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Temel Eğitim Yatırım Programı kapsamına alınan yeni okulun sadece dersliklerden oluşmayacağını belirtti. Yeni Beş Eylül İlkokulu'nun, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyecek şekilde tasarlandığı ifade edildi.

  • 3 / 3 Manisa'da 12 derslikli yeni ilkokul için ihale tarihi belli oldu 2

    Yeni okul binasında anasınıfı, fen ve resim derslikleri, beden eğitimi salonu, çok amaçlı salon, rehberlik servisi, destek eğitim odası, kütüphane, yemekhane, kantin ve mescit gibi çeşitli alanların bulunacağı öğrenildi. Yenişehirlioğlu, "Öğrencilerimize güvenli, modern ve sosyal imkânlarla donatılmış bir eğitim ortamı kazandırıyoruz. Yeni okulumuzun Gördes’e, eğitim camiamıza ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." diyerek projenin önemine vurgu yaptı. Yeni Beş Eylül İlkokulu'nun 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.