Kocaeli'de özel gereksinimli bireylere dijital dünyanın kapıları açılıyor
- 3 / 1
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'nde, özel gereksinimli bireyler için bilgisayar atölyesi başlatıldı. Bu atölye ile engelli vatandaşların dijital yetkinlik kazanmaları ve teknolojiyi daha etkin kullanmaları amaçlanıyor.
- 3 / 2
"İstihdamda Ben de Varım" projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda, kursiyerlere temel bilgisayar kullanımı, ofis programları, kodlama ve dijital okuryazarlık eğitimleri veriliyor. Uzman eğitmenler, öğrencilerle birebir ilgilenerek onların öğrenme süreçlerine aktif katılımını sağlıyor.
- 3 / 3
Eğitimlerden, Kocaeli'de ikamet eden ve kamu hastanelerinden alınmış özel gereksinim raporu bulunan bireyler yararlanabiliyor. Başvurular, 153 Çağrı Merkezi, Engelsiz Diyalog Ofisi, çevrim içi formlar veya merkeze şahsen giderek yapılabiliyor. Rapor süreci devam edenler ise "misafir öğrenci" statüsüyle kısıtlı süreli olarak programdan faydalanabiliyor.
- 17:01Satranç tutkunları Aliağa'da buluşuyor: 30. Geleneksel Kyme Satranç Turnuvası başlıyor!
- 16:51Aydın'da sinekle mücadele idari yargıya taşındı
- 16:416 bin yıllık mezarların sırrı çözüldü: Neolitik İskoçya'da ataerkil düzenin izleri bulundu
- 16:32Van'da kış lastiği değişim dönemi başladı
- 16:23Bursa'da dehşet anları: Kamyon otomobili metrelerce sürükledi, aile kıl payı kurtuldu










