Karaman'da 'Maarifin Kalbinde Ramazan' coşkusu: Çocuklar geleneksel değerlerle buluştu
- 3 / 1
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında düzenlediği "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri, Karaman'da büyük bir coşkuyla kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde 2-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen bu özel programlar, öğrencileri geleneksel değerlerle buluşturmayı hedefledi.
- 3 / 2
Karaman Lisesi Spor Salonu'nda yer alan etkinliklerde, Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca gösterileri miniklerin büyük ilgisini çekti. Ramazan davulu performansı, çeşitli atölye çalışmaları ve sıfır atık istasyonları ile öğrencilere hem eğlenceli anlar yaşatıldı hem de çevre bilinci aşılandı. Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amaçlanan bu programda, duvar boyama etkinliklerine katılan çocuklar gün sonunda çeşitli hediyelerle sevindirildi.
- 3 / 3
Karagöz karakterini canlandıran Piri Reis İlkokulu'ndan sınıf öğretmeni Mustafa Şahin, etkinliklerin çocuklar için son derece verimli geçtiğini vurgulayarak, "81 ilde devam eden bu geleneği Karaman’da yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklar burada çok keyifli zaman geçiriyor" dedi. Türkiye'nin ilk ve tek kadın Hacivat'ı Ayşe Gül Küçüksümbül de projenin üçüncü yılında öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yunus Emre diyarında, Mevlana torunu Karaman'da bu atmosferi paylaşmak harika. Etkinliklerin gelecek yıllarda da sürmesini umuyoruz" diye konuştu. Gönüllü Nasreddin Hoca karakterini canlandıran 11. sınıf öğrencisi Hasan Basri Balasar da projede yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, etkinliğe katılan çocuklar da bol bol eğlendiklerini belirttiler.
- 22:24Balda sahteciliğe geçit yok: Bakanlık tebliğle kovanlara 'kalite' getiriyor
- 22:15İstanbul'da uluslararası kalp cerrahisi eğitimi gerçekleştirildi
- 22:05Monaco'da dudak uçuklatan emlak yatırımı: Ukraynalı milyarder Arda Turan'ın patronu için rekor harcadı!
- 21:56İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Limanların abluka altına alınması savaş eylemidir
- 21:48ABD Merkez Bankası'nda kritik değişim: Yeni patron kim olacak, piyasalar ne bekliyor?










