İzmir'de aç ve susuz bırakılan 3 at kurtarıldı

  • 3 / 1 İzmir'de aç ve susuz bırakılan 3 at kurtarıldı 0

    İzmir'in Buca ilçesinde aç ve susuz bırakıldıkları tespit edilen üç at, yetkililer tarafından kurtarılarak Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'ne nakledildi. Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerde, hayvanların oldukça zayıf oldukları ve vücutlarında yaralar bulunduğu görüldü. Pako Kampüsü'nde atların bakım ve tedavilerinin yapılacağı açıklandı.

  • 3 / 2 İzmir'de aç ve susuz bırakılan 3 at kurtarıldı 1

    Buca'da atıl durumda bulunan haralarda bazı atların kötü şartlarda, aç ve susuz bırakıldığını, iplerle hayvanlara zarar verildiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Büyük tepki çeken görüntülerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgede denetim gerçekleştirdi. İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Buca Belediyesi ve HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) polis ekiplerinin de katıldığı denetimde üç bakımsız at tespit edildi. Yapılan incelemede atların çipsiz ve sahipsiz olduğu belirlendi. Sahipsiz atlar, canlı hayvan nakil araçlarıyla Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'ndeki Yükten Düşmüş Binek Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Atlara çip takıldı ve bakım ve tedavi süreçleri başlatıldı.

  • 3 / 3 İzmir'de aç ve susuz bırakılan 3 at kurtarıldı 2

    Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü Sorumlu Veteriner Hekimi Beliz Demir Görgün, iki erkek ve bir dişi atın günlerce aç ve susuz bırakıldığını belirterek, 'Bize gelen ihbar üzerine hemen harekete geçtik. Buca’da bulunan haralarda açlığa terk edilmiş üç at bulduk' dedi. Görgün, atların genel durumlarının iyi olmadığını belirterek, atların deneyimli veteriner hekim ve bakıcılarla birlikte olduklarını, gerekli muayenelerin yapılacağını, tedavi ve beslenme prosedürlerinin uygulanacağını ve atlara yeni bir hayat verileceğini söyledi. Pako'da yeni gelen üç atla birlikte bakım altında olan at sayısı 7'ye, eşek sayısı ise 10'a yükseldi. Türkiye Jokey Kulübü (TJK), 20.08.2025 tarihinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin İzmir Hipodromu dışında, Kulübe ait olmayan ahırlarda çekildiğini ve atların yarış atı olmadığını açıkladı. Konunun ilgili belediyeye iletildiğini ve atların belediye tarafından teslim alındığını belirtti.