İstanbul'da Tarihi Triatlon Şampiyonası: 2 Bin Sporcu İki Kıtada Yarıştı
- 5 / 1
İstanbul, dünya spor tarihinde emsalsiz bir organizasyona ev sahipliği yaparak Asya ve Avrupa Triatlon Şampiyonalarını aynı anda düzenledi. Beykoz'da gerçekleşen şampiyonaya 2 bin triatlet katıldı ve Boğaziçi'nin muhteşem manzarası eşliğinde iki kıta arasında yüzdüler, bisiklet sürdüler ve koştular. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusuyla birleşen bu etkinlik, Türkiye'nin uluslararası spor alanındaki prestijini artırdı.
- 5 / 2
Oral-B Asya ve Avrupa Triatlon Şampiyonası, 30-31 Ağustos 2025 tarihlerinde İstanbul'da başarıyla tamamlandı. Dünya spor tarihinde ilk kez, bir spor dalında iki farklı kıta şampiyonası aynı organizasyon altında bir araya geldi. Oral-B'nin ana sponsorluğunda düzenlenen şampiyona, dünyanın en iyi triatletlerini ve binlerce sporseveri İstanbul'da buluşturdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu, Avrupa Triatlon Birliği ve Asya Triatlon Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyon, sporcuların Avrupa Kadınlar, Avrupa Erkekler, Asya Kadınlar, Asya Erkekler, Yaş Grupları ve Elit kategorilerinde mücadele etmesine olanak sağladı. Altı ayrı startla başlayan şampiyona, gün doğumuyla birlikte başladı.
- 5 / 3
Boğaziçi'nin eşsiz güzelliğindeki zorlu parkurda, triatletler iki kıta arasında kıyasıya bir mücadele sergiledi. Kanlıca ile Küçüksu arasında 1500 veya 2200 metrelik yüzme etabının ardından, Küçüksu'dan başlayarak bisikletleriyle Asya'dan Avrupa'ya geçen sporcular, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tek yönlü olarak kapatılmasıyla tarihi bir rotada pedal çevirdi. 40 kilometrelik bisiklet etabının ardından, Küçüksu ile Çubuklu arasında koşulan 10 kilometrelik parkur, yarışmacıların dayanıklılığını sonuna kadar test etti. Organizasyon, yaklaşık 2 bin yerli ve yabancı sporcuyu İstanbul'da bir araya getirirken, 5 bine yakın triatlonseveri de kente çekti. Şampiyona, şehrin turizm ve ekonomik hareketliliğine de önemli ölçüde katkı sağladı.
- 5 / 4
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı ve Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yalçınkaya, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada; 'Tarihte ilk kez bir spor branşında Asya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası aynı anda ve aynı şehirde gerçekleştirildi. Bu şampiyona, Türkiye’nin prestiji bakımından büyük önem taşıyor. Şampiyonanın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi ayrı bir gurur kaynağı oldu. Triatlonda hızla gelişiyoruz ve şampiyonanın İstanbul’da yapılması, bu gelişmemizin uluslararası triatlon camiası tarafından takdir edildiğinin açık göstergesidir.' dedi ve sponsor firmaya teşekkürlerini iletti.
- 5 / 5
- 18:55Kütahyalı İmamdan Şaşırtan Gönüllü Sanat: Camileri Hat ve Nakkaşla Donatıyor!
- 18:46Aydın'da tamir sırasında elektrikli motosiklet yandı
- 18:36Patates yüklü tır devrildi, 3 kişi yaralandı
- 18:27İlyas Avcı: Doğadan topladıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor
- 18:17Aydınlı arıcılar, bereketli bir bal sezonu için umutlu









