• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 07 Ekim 2026 07:51

Baf'taki Türk mahallesinin adı değiştirildi

Baf'taki Türk mahallesinin adı değiştirildi
Kıbrıs'ta Rum yönetimi, Baf'taki Türk mahallesinin 'Kemal Atatürk Caddesi' adını 'Hafıza ve Umut' olarak değiştirdi. Bu karar, milliyetçi sağ partilerin oylarıyla alındı.

Kıbrıs'ta Rum yönetimi, Türk isimlerini silmeye devam ediyor. 1974 öncesinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Türk isimlerini değiştiren Rumlar, bu kez Baf'taki Türk mahallesinin adını değiştirdi.

Kemal Atatürk Caddesi'nin adı değişti

Baf Belediyesi'nde gerçekleşen son toplantıda, oy çokluğuyla alınan kararla "Kemal Atatürk Caddesi"nin ismi "Hafıza ve Umut" olarak değiştirildi. Bu değişikliğin resmi olarak yürürlüğe girmesi için hükümetin onayı gerekecek.

Baf, Türk düşmanlığının merkezi

Baf, günümüzde Türk düşmanlığının merkezi olarak biliniyor. Rum milliyetçi partilerin etkili olduğu bu kentte, 1991 yılında Sovyetler Birliği'nden gelen Pontuslu Rumların yerleştirildiği biliniyor. Ayrıca, kentte Ermeniler de yaşamaktadır. Namık Kemal, İsmet İnönü ve Dr. Fazıl Küçük'ün adını taşıyan sokakların da değişimi Rum yönetiminin gündemindedir.