İsrail sazanı, Uluabat Gölü'ndeki balıkçılara umut oldu
- 5 / 1
Bursa'daki Uluabat Gölü'nde avlanan İsrail sazanı, bölge balıkçılarına ek gelir sağlamakta ve Suriye ile Irak'a ihraç edilmektedir.
- 5 / 2
İsrail sazanı, hızla çoğalması ve yayılması nedeniyle istilacı tür olarak adlandırılmakta ve Uluabat Gölü’nde yıllardır avcılığı yapılmaktadır. Diğer balık türlerinin azalmasıyla birlikte, İsrail sazanı balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı haline gelmiştir.
- 5 / 3
Gölyazı Mahallesi Muhtarı Mustafa Cihanoğlu, Uluabat Gölü’nde su seviyesinin yağışlarla yükselmesinin balıkçılar için sevindirici olduğunu belirtti. Cihanoğlu, “İsrail sazanı ilk geldiğinde gölü yok edecek dediler, ama biz bu durumdan zarar görmedik. Balıkçılarımız, yakaladıkları sazanlarla geçimlerini sağlıyor” dedi. Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Topsezer ise sazan avcılığının devam ettiğini ve yakalanan balıkların soğuk hava deposuna teslim edildiğini belirtti.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 08:47Dondurulmuş gıda devi Triple Sticks Foods iflas bayrağını çekti
- 08:37İdo Tatlıses'in ailesi korkuttu: İkiz bebek ve annesi merdivenlerden düştü!
- 08:27İngiltere'de yeni tren istasyonu açılmadı, yolcular bekliyor
- 08:17Hürmüz Boğazı açılacak mı? 760 milyon dolarlık gizemli hamle akılları karıştırdı
- 08:07Temmuzda emeklilere yapılacak zam, Merkez Bankası raporuyla ortaya çıktı










