İspanya'dan Gazze'ye giden Sumud Filosu'na İsrail saldırısı: 9 Türk gözaltında

  • 4 / 1 İspanya'dan Gazze'ye giden Sumud Filosu'na İsrail saldırısı: 9 Türk gözaltında 0

    İspanya'dan Gazze'ye yönelik uygulanan İsrail ambargosunu delmek amacıyla yola çıkan Sumud Filosu, İsrail ordusunun saldırısına uğradı. İsrail ordusunun filoya gerçekleştirdiği müdahale, Türkiye'deki vatandaşlar tarafından ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi.

  • 4 / 2 İspanya'dan Gazze'ye giden Sumud Filosu'na İsrail saldırısı: 9 Türk gözaltında 1

    Gazze'ye doğru ilerleyen filo, hedefine ulaşmasına 70 mil kala İsrail tarafından müdahaleye maruz kaldı. İsrail askerlerinin müdahale ettiği gemilerdeki aktivistlerin gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltına alınanlar arasında Sirius ve Alma gemilerinde bulunan 9 Türk vatandaşının da yer aldığı belirtildi.

  • 4 / 3 İspanya'dan Gazze'ye giden Sumud Filosu'na İsrail saldırısı: 9 Türk gözaltında 2

    Müdahale ve saldırı sonrası vatandaşlar, İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu başta olmak üzere İsrail Konsolosluğu ve meydanlarda saldırıyı protesto etti. İsrail'i kınayan gösterilerde, Sumud Filosu'na destek veren sloganlar da dile getirildi. İsrail'e destek veren ABD de protesto edilirken, Sumud Filosu için dualar edildi ve ilahiler söylendi.

  • 4 / 4 İspanya'dan Gazze'ye giden Sumud Filosu'na İsrail saldırısı: 9 Türk gözaltında 3