İki efsane isme büyük onur: Selma Güneri ve Mustafa Alabora'dan ilham veren ödül töreni
- 3 / 1
27. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Türk sineması ve tiyatrosunun iki dev ismini, Selma Güneri ve Mustafa Alabora'yı "Kültür ve Sanatta Yaşam Boyu Onur Ödülü" ile taçlandırdı. Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da düzenlenen tören, sanatseverlere duygu dolu anlar yaşattı.
- 3 / 2
Törende sahneye çıkan usta sanatçı Selma Güneri, konuşması sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu derin saygıyı dile getirerek, "Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı sanat olmazdı" dedi. Bu sözler üzerine salonda bulunan binlerce sanatsever, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyleyerek ayağa kalktı. Bu an, sanatın birleştirici gücünün ve milli değerlere olan bağlılığın çarpıcı bir göstergesiydi.
- 3 / 3
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen festival kapsamında verilen bu özel ödüller, Türk sineması ve tiyatrosuna yıllarını vermiş, eserleriyle birçok kuşağa ilham olmuş Selma Güneri ve Mustafa Alabora'nın bu alandaki emeklerinin bir takdiriydi. Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, usta sanatçıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sanata adanmış yaşamlarıyla ülkemizin kültür mirasına değer katan değerli sanatçılarımıza, Büyükçekmeceli hemşehrilerim adına sevgi ve saygılarımı sunuyor; kültür ve sanat hayatımıza yaptıkları değerli katkılar için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Mustafa Alabora ise ödülünü oğlu Mehmet Ali Alabora adına aldığını belirterek, bu özel anı ailesiyle paylaştı.
- 11:20Çine yangınında kritik hava şartları uyarısı: Sıcaklık 40 dereceyi bulacak
- 11:10Altında kritik 4.000 dolar eşiği: Yatırımcılar dikkat!
- 11:00ABD ve Japonya'nın ortak hamlesi: Yen destekleme müdahalesi
- 10:51Altay'da çaresizlik hakim: Yönetim kayyıma devrediliyor
- 10:41Manisa FK'nın 2026-2027 sezonu için ilk 8 haftalık maç programı açıklandı










