Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti

  • 8 / 1 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 0

    Hatay'da 6 Şubat depreminde ağır hasar gören ve bin 200 kişinin hayatını kaybettiği 600 konutlar bölgesinde, yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni konutlar inşa edildi ve hayat yeniden başladı.

  • 8 / 2 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 1

    Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde kızını kaybeden Beşir Duman ailesi, Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni evlerinde hayatlarına devam ediyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Duman ailesini ziyaret ederek yeni evlerinde ilk misafir oldu. Vali Masatlı, bin 200 kişinin hayatını kaybettiği bölgede hayatın yeniden başlamasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

  • 8 / 3 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 2

    Vali Masatlı, yaptığı açıklamada, 'Asrın felaketinden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve başkanlığında asırların ihya, inşa ve imar sürecini bir seferberlik ruhu içerisinde 24 saat esasına göre çalışarak devam ettiriyoruz. Şuan itibarıyla Antakya ilçemizde bulunan 600 konutlardayız. 600 konutların bizde çok acı bir hatırası var. Burası şehrimizin en çok yıkım alan Güzelburç Mahallesi’nde bulunan bir bölgeydi. Burada bin 200’e yakın canımızı kaybettik. Burada enkaz kaldırma çalışmalarından sonra Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı kentsel dönüşüm başkanlığımız kuruldu. 600 konutlar için çok özel bir proje çalışması yaptı. Bugün itibarıyla da buradaki yerleşim ve yaşam devam ediyor. Bizi en çok mutlu eden yaklaşık bin 200 vatandaşımıza mezar olan bu bölgede yeniden hayatın yeşermesidir. Bundan da tabii şunu özellikle anlamamız gerekir. Hatay’da yaşam yeniden kendini her yanı ve yönüyle gösteriyor. Vatandaşlarımızın buraya bir an önce gelmesi ve yaşamın devam etmesi noktasında da bizlerin de teşviki devam ediyor. Biz şunu her zaman hedef edindik. Hatay’ımızı ve Antakya’mızı, güçlü zeminlerde, güçlü projelerle; konforlu, mimari ve tasarımla beraber yeniden hayat buldurmak. Buranın özelliği de şu Antakya ilçesinde rezerv alan yerlerinde kentsel dönüşümde ilk yerleşimin olduğu yerdir. Burada oturan Duman çiftine de huzurlu, mutlu güzel bir yaşam diliyorum' dedi.

  • 8 / 4 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 3

    Depremde kızını kaybeden Beşir Duman, yeni evlerinde buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirtirken, kızı Selin Duman da yeni evlerini beğendiklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.

  • 8 / 5 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 4

  • 8 / 6 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 5

  • 8 / 7 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 6

  • 8 / 8 Hatay’da depremzedelere yeni evler: Vali Masatlı, Duman ailesini ziyaret etti 7