Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi

  • 18 / 1 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 0

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından 'Yurt Dışı Hamlesi' kapsamında Güney Kore'ye düzenlenen iş gezisi başarıyla sona erdi. Medikal, kozmetik ve laboratuvar malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren 28 firmanın katıldığı heyet, Seul'de büyükelçilik ziyaretinden teknoloji fuarına, üretim incelemelerinden B2B görüşmelerine kadar yoğun bir program izledi. Ticaret Bakanlığı destekleriyle organize edilen bu program, Erzurum'un üretim gücünü Uzak Doğu pazarına taşıma hedefiyle gerçekleştirildi.

  • 18 / 2 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 1

    Programın sonuçlarını değerlendiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, yurt dışı hamlesinin sadece pazar bulmak değil, vizyon kazanmak olduğunu vurguladı. Özakalın, 'Firmalarımızı küresel rekabete hazırlamak adına başlattığımız bu hareketin ilk somut ve güçlü adımını Güney Kore'de attık' dedi. Heyet Başkanı Haktan Ömeroğlu da organizasyonun sektörel açıdan nokta atışı olduğunu belirterek, medikal, kozmetik ve laboratuvar malzemeleri alanında dünyanın en ileri teknolojilerine sahip ülkelerinden biri olan Güney Kore'de bulunmanın firmalar için büyük bir vizyon kazanımı olduğunu ifade etti.

  • 18 / 3 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 2

    Heyetin dört günlük programı, diplomatik ziyaretlerle başladı. İlk gün Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği'ne yapılan nezaket ziyaretinde Ticaret Ataşesi Özlem Üntez, Güney Kore pazarının dinamikleri hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. İkinci gün Seul Büyükşehir Belediyesi ve Seul Ticaret Odası ziyaret edilerek kurumsal iş birlikleri güçlendirildi ve 150'nin üzerinde firmanın üretim kapasiteleri hakkında brifing alındı. Ayrıca, Kore Savaşı'nda şehit düşen askerlerin anısına Kore Barış Müzesi ziyaret edildi.

  • 18 / 4 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 3

    Programın üçüncü gününde Seul'de düzenlenen uluslararası fuara katılan heyet, medikal, kozmetik ve laboratuvar malzemeleri alanındaki son teknolojik gelişmeleri inceledi. Son gün ise en kritik ticari adım atılarak, Erzurum firmaları 57 Koreli firma ile ikili iş görüşmeleri (B2B) gerçekleştirdi. Seul Büyükelçisi Murat Tamer, bu görüşmelere bizzat katılarak heyete tam destek sözü verdi. Heyet, 31 Ocak 2026 Cumartesi günü yurda döneceği belirtildi.

  • 18 / 5 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 4

  • 18 / 6 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 5

  • 18 / 7 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 6

  • 18 / 8 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 7

  • 18 / 9 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 8

  • 18 / 10 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 9

  • 18 / 11 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 10

  • 18 / 12 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 11

  • 18 / 13 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 12

  • 18 / 14 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 13

  • 18 / 15 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 14

  • 18 / 16 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 15

  • 18 / 17 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 16

  • 18 / 18 Erzurum'un Güney Kore hamlesi başarıyla tamamlandı: Seul'de 4 günlük ticaret diplomasisi 17