Dededen kalma demircilikten rüzgârgülü imalatına: Şerafettin Çidam'ın enerji dönüşümü
- 4 / 1
Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Şerafettin Çidam, dedesinden babasına, oradan da kendisine miras kalan demircilik mesleğini modernize ederek rüzgârgülü imalatına yöneldi. Yaklaşık 30 yıldır bu alanda çalışan Çidam, Türkiye'nin çeşitli illerinde rüzgârgülü kurulumları gerçekleştiriyor.
- 4 / 2
Son olarak, Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlı köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Nihat Baş adlı üretici için 12 kW'lık bir rüzgârgülü ve elektrik enerji sistemi kurdu. Çidam, bu sistemin hibrit olduğunu, doğa dostu bir yapıya sahip olduğunu ve rüzgârla çalıştığını vurgulayarak, vatandaşların kullanımına sunduklarını ifade etti.
- 4 / 3
Şerafettin Çidam, mesleğinin köklerini anlatırken, "Dedem demirciydi, babam sıcak demirciydi, abilerim de bu işi yapıyordu. Ben de bu geleneği geliştirerek rüzgârgülü imalatına başladım" dedi. Bu süreçte, geleneksel becerilerini yenilenebilir enerji teknolojileriyle birleştirerek sürdürülebilir bir iş modeli oluşturdu.
- 4 / 4
Nihat Baş ise, bölgedeki elektrik yetersizliği nedeniyle doğa dostu rüzgârgülü sistemini tercih ettiklerini belirtti. Bu kurulum, hem enerji ihtiyacını karşılamak hem de çevreye duyarlı bir yaklaşım benimsemek adına önemli bir adım oldu.
- 08:15Türk sinemasının emektar ismi Bülent Özdural 78 yaşında hayata veda etti
- 08:06ABD'de işsizlik oranı düşüyor ama arka planda ciddi bir kayıp var
- 07:56Trafikte devrim: Yayalar için 'yeşil kare' ile her şey değişiyor
- 07:46Tavşanlı'da trafik kazası: İki kişi yaralandı
- 07:36Hadise'den Umut Akyürek'e şok dava: Kızı üzerinden yapılan eleştirilere yanıt!











