Cumhurbaşkanı Erhürman, sarayı halkın evidir diyerek açtı

  • 4 / 1 Cumhurbaşkanı Erhürman, sarayı halkın evidir diyerek açtı 0

    KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, göreve geldikten sonra yaptığı ilk icraat olarak Cumhurbaşkanlığı sarayını halka açtı. “Burası saray değil halkın evidir” diyen Erhürman, vatandaşları sarayı gezmeye davet etti. Türkiyenin katkısıyla 4.5 milyar lira harcanarak inşa edilen bu yeni yapı, binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Erhürman, eşiyle birlikte sarayı gezerek halkla bir araya geldi. Bu durum, halkın yönetime olan bağlılığını ve katılımını artırmayı amaçlıyor.

  • 4 / 2 Cumhurbaşkanı Erhürman, sarayı halkın evidir diyerek açtı 1

    Erhürman, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı halktan uzak olamaz” vurgusunu yaptı ve sarayın sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanılacağını belirtti. Sarayın bahçe ve bazı bölümlerinin de halkın ziyaretine açık olacağını ifade eden Erhürman, halkla olan etkileşimin önemine dikkat çekti. Özellikle sarayın halkın kullanımına sunulması, yeni bir yönetim anlayışının habercisi olarak değerlendiriliyor.

  • 4 / 3 Cumhurbaşkanı Erhürman, sarayı halkın evidir diyerek açtı 2

    Geçmişte sarayın yapımına karşı çıkan Erhürman, bu süreçte “Burası kimseye prestij getirmez” diyerek eleştirilerde bulunmuştu. Sarayın inşaatı sırasında birçok sivil toplum kuruluşu ve sendikalar “İsraf” diyerek projeye karşı çıkmıştı. Yine de, sarayın halka açılması, bu tartışmaların ardından yeni bir başlangıç olarak yorumlanıyor. Erhürman, Gönyeli Yenikent’teki evinde yaşamaya devam edecek, ancak sarayın halkla buluşması, yeni bir dönemin habercisi olarak öne çıkıyor.

  • 4 / 4 Cumhurbaşkanı Erhürman, sarayı halkın evidir diyerek açtı 3