Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı örgütü çökertildi

  • 3 / 1 Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı örgütü çökertildi 0

    Çanakkale'de iki ay süren teknik takibin ardından, polis ve sahil güvenlik ekipleri, Yunanistan'a göçmen kaçakçılığı yapan bir suç örgütünü çökertti. Çanakkale merkezli operasyonlar, İstanbul, İzmir ve Edirne'yi de kapsadı. Bu operasyonlar sonucunda, organizatör oldukları belirlenen 20 şüpheliden 15'i tutuklandı.

  • 3 / 2 Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı örgütü çökertildi 1

    Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı, Çanakkale üzerinden Yunanistan'a yönelik göçmen kaçakçılığı faaliyetlerini yürüten suç örgütlerini belirlemek, bağlantılarını ortaya çıkarmak ve eylemlerini durdurmak amacıyla iki aylık planlı bir çalışma yürüttü.

  • 3 / 3 Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı örgütü çökertildi 2

    Göçmen kaçakçılığı suçu işlediği saptanan şüphelilerin yakalanması için Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, İzmir ve Edirne'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda toplam 20 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan işlemlerin ardından, organizatörlük yaptıkları belirlenen 20 şüpheliden 15'i mahkemece tutuklandı. Dört şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, bir kişi ise serbest bırakıldı.