Çal'da Antik Döneme Ait Stela Bulundu
- 3 / 1
Denizli'nin Çal ilçesinde yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları sırasında, antik döneme ait olduğu düşünülen bir kabartmalı taş levha (stela) gün yüzüne çıkarıldı. At üzerinde bir insan figürü bulunan stelanın, Apollon'un oğluna ait bir asker tasviri olduğu belirtiliyor.
- 3 / 2
Çal ilçesi İsmailler Mahallesi'nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan düzenleme çalışmaları sırasında, dolgu toprak içerisinde bulunan kabartmalı taş, ekipler tarafından yetkililere bildirildi. Çal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve polis ekipleri olay yerine sevk edilirken, Denizli Müze Müdürlüğü'nden gelen uzman ekipler, eseri incelemek üzere müzeye götürdü.
- 3 / 3
Stelanın bulunduğu dolgu toprağının, 10 yıl önce Çal'ın Kumral mevkiinden getirildiği iddia ediliyor. Eser üzerindeki asker tasviri ve 'Apollon'un oğlu asker' yazısı dikkat çekiyor. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, yaptığı açıklamada; 'Mahallemizde park düzenlemesi sırasında antik döneme ait olduğu düşünülen bir taş levha bulundu. Ekiplerimiz derhal yetkililere bilgi vererek taşın güvenli bir şekilde müze müdürlüğüne teslim edilmesini sağladı. Bu süreçte özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çal, tarih dolu bir ilçemizdir ve bu buluntunun geçmişimize ışık tutacağına inanıyoruz' dedi.
- 13:16Göztepe, evinde galip gelemiyor: İki aydır 3 puan sevinci yok
- 13:06ABD'den Türkiye'ye tarihi iade: Smyrna'nın kayıp heykeli yuvasına döndü!
- 12:56Altekma, İstanbul Gençlik ile rövanş için sahaya çıkıyor
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti









