Bursa'da otobüs şoförü ve yolcular, kalp krizi geçiren adama hayat verdi
- 5 / 1
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, 35/G numaralı halk otobüsünde seyir halindeyken bir yolcu aniden fenalaştı. Otobüs şoförü Muzaffer Sever, durumu fark ederek yolcularla birlikte ilk müdahaleyi yaptı. Otobüste bulunan ve sağlık görevlisi olduklarını belirten yolcular, yolcunun kalp krizi geçirdiğini anlayarak ilk yardım uyguladı ve şoföre otobüsü acil servise sürmesini söyledi.
- 5 / 2
Eski bir ambulans şoförü olan Muzaffer Sever, hızlı bir kararla otobüsün güzergâhını değiştirerek Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne yönlendirdi. Zamanla yarışan Sever, otobüsü adeta bir ambulans gibi kullanarak hastaneye ulaştırdı. Hastaneye kaldırılan yolcu, hemen tedavi altına alındı.
- 5 / 3
Yaşananlar, otobüsün iç kamerasına saniye saniye yansıdı. Şoförün hızlı refleksi ve yolcuların yardımseverliği, vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı. Sever, olayı anlatırken, "Otobüste bir yolcunun fenalaştığını fark ettim. Sağlık görevlisi yolcular kalp krizi geçirdiğini söyleyince, vakit kaybetmeden hastaneye sürdüm" dedi.
- 5 / 4
Bu olay, zor anlarda insanların bir araya gelerek nasıl hayat kurtarabildiğini gösteren çarpıcı bir örnek oldu. Şoförün deneyimi ve yolcuların müdahalesi, acil durumlarda hızlı tepkinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha hatırlattı.
- 5 / 5
- 09:34Bursa'da iki ilçe nefes aldırmadı: 'Huzur' operasyonuyla şafak söktü
- 09:24Bilecik'te sıcak hava asfaltı eritti, ekipler devreye girdi
- 09:14Serum üretiminde kritik duruş: Türkiye'nin dev ilaç fabrikası yıllık bakıma giriyor
- 09:04Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem: Can kaybı yok
- 08:54Milyonlar nefesini tuttu: Memur ve emekli zammı bu veriye bağlı!











