avukat cübbesiyle araç satışı yapan galericinin başı dertte: denizli barosundan suç duyurusu
- 3 / 1
Denizlide bir oto galericisinin, meslek tanıtımı amacıyla avukat cübbesi giyerek sosyal medyada paylaştığı video, hukuki sonuçlar doğurdu. Galerici, "Bu arabayı alana bir dosya hediye" gibi ifadelerle mesleği ticari bir araca indirgediği gerekçesiyle tepkilerin odağı haline geldi.
- 3 / 2
Paylaşılan video kısa sürede viral olurken, Denizli Barosu duruma sessiz kalmadı. Baro yönetimi, söz konusu davranışın avukatlık mesleğinin saygınlığını ve kamusal değerini ciddi şekilde zedelediğini belirterek, galerici hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
- 3 / 3
Denizli Barosundan yapılan resmi açıklamada, şahsın avukat olmadığı halde cübbeyi ticari amaçla kullandığı ve mesleği küçük düşürücü söylemlerde bulunduğu vurgulandı. Yapılan incelemeler sonucunda videonun ilgili sosyal medya hesaplarından kaldırıldığı ve gerekli yasal sürecin başlatıldığı belirtildi. Baro, mesleki itibarı koruma konusundaki kararlılıklarını yineledi.
- 17:24Murat Bakır'dan 15 Temmuz mesajı: 'Hiçbir güç millet iradesini esir alamaz
- 17:1240 yıllık dev mobilya zinciri kepenk indiriyor: Son 2 gün!
- 17:02ABD'li bankalardan ikinci çeyrek bilanço raporları: Rekor gelirler
- 16:50AK Parti Muğla İl başkanı Güngör'den 15 temmuz mesajı
- 16:46Ahmet Yasav: Vatanımızı korumaya devam edeceğiz











