Anadolu Üniversitesi, Irak ile eğitim iş birliği anlaşması imzaladı

  • 3 / 1 Anadolu Üniversitesi, Irak ile eğitim iş birliği anlaşması imzaladı 0

    Anadolu Üniversitesi'nin Irak'taki yükseköğretim kurumlarıyla yaptığı akademik iş birliği anlaşmaları, Ege Bölgesi'nden uzak olsa da, eğitim alanındaki uluslararası iş birliklerine dair önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Bu anlaşmalar, Türkiye ve Irak arasındaki akademik köprülerin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Üniversitelerin küreselleşen dünyada iş birliğinin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

  • 3 / 2 Anadolu Üniversitesi, Irak ile eğitim iş birliği anlaşması imzaladı 1

    Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen 8. Uluslararası Erbil Eğitim Fuarı (EDEX) kapsamında, Bağdat El Turath Üniversitesi ile bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı. Anlaşma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak projeler ve diğer akademik çalışmalar gibi alanlarda iş birliğini öngörüyor. Bu gelişme, Anadolu Üniversitesi'nin uluslararasılaşma stratejisinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

  • 3 / 3 Anadolu Üniversitesi, Irak ile eğitim iş birliği anlaşması imzaladı 2

    El Turath Üniversitesi ile yapılan iş birliği, Anadolu Üniversitesi'nin uluslararası yükseköğretim ağını genişletme çabalarının bir göstergesi. Irak'ta 14 fakülte ve 34 bin öğrenciyle faaliyet gösteren El Turath Üniversitesi ile yapılan bu iş birliği, iki ülke arasındaki kültürel ve akademik bağları güçlendirmeye katkıda bulunacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen temaslara Anadolu Üniversitesi'nin katılımı, Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki uluslararası iş birliklerine verdiği önemi vurguluyor. Rektör Adıgüzel'in K24 TV ve Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalar, bu iş birliğinin kapsamı ve hedefleri hakkında daha fazla bilgi sağlıyor. Açıköğretim Fakültesi'nin uluslararasılaşma hedefleri de ayrıca önem taşıyor.