Ali Erbaş açıkladı: Gezici Mobil Kur’an Kursu hizmete giriyor
- 3 / 1
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, depremden etkilenen illerde ve ulaşımı zor bölgelerde Kur’an eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla Gezici Mobil Kur’an Kursunun hizmete girdiğini duyurdu. Başkan Erbaş, yeni projenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, çağın gereklerine uygun bir eğitim anlayışıyla çocukları manevi yönden güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
- 3 / 2
Gezici Mobil Kur’an Kursu, bir sınıf, mini mutfak, kütüphane, bilgisayar ve projeksiyon cihazı gibi eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılmış. Çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun teçhizatlarla zenginleştirilen araç, düzenli bir program dahilinde il il dolaşarak çocuklara etkinliklerle öğrenmenin keyfini yaşatmayı amaçlıyor. Araç, gerektiğinde sahne olarak da kullanılabiliyor, böylece çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenebiliyor.
- 3 / 3
Başkan Erbaş, aracın ilk etapta Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da hizmet vereceğini, daha sonra ise mevsimlik işçilerin yoğun olduğu bölgelerde Kur’an eğitimine erişimi olmayan çocuklara öncelik verileceğini belirtti. Amaç, ulaşım zorluğu, zaman veya mekân sorunları nedeniyle Kur’an eğitimi alamayan çocuklara ulaşmak ve onlara bu imkanı sağlamak.
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi









