57. Alay, Gelibolu'da yeniden kuruldu
- 6 / 1
Çanakkale'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yıl dönümünde önemli bir gelişme yaşandı.
- 6 / 2
Tarihe damga vuran 19. Tümen'e bağlı 57. Piyade Alayı, Gelibolu'daki 2. Kolordu Komutanlığı bünyesinde yeniden teşkil edilerek faaliyetlerine başladı. Gelibolu Yarımadası muharebelerinde gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıkla adını tarihe altın harflerle yazdıran bu alayın yeniden kurulması, anma programlarına ayrı bir anlam kattı.
- 6 / 3
Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, 18 Mart kapsamında düzenlenen törenlerin ardından yeni kurulan alayda görevli askerlerle bir araya geldi. Özeren, Şehitler Abidesi ve Atatürk Anıtı önünde askerlerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek, 57. Piyade Alayı personeline görevlerinde başarı temennisinde bulundu. "Kahraman alay" olarak anılan 57. Piyade Alayı, bundan sonraki süreçte Tarihi Alan'da gerçekleştirilecek resmi törenlerde, saygı nöbetlerinde ve çeşitli canlandırma faaliyetlerinde aktif rol üstlenecek. Bu faaliyetler kapsamında askerler, döneme ait tarihi kıyafetlerle görev yapacak ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sunacak. Tarihi Alan'ı ziyaret eden vatandaşlar, gerçekleştirilecek canlandırmalar sayesinde 57. Piyade Alayı’nın savaş dönemindeki yaşamına yakından tanıklık etme imkanı bulacak. Bu uygulamanın, Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılmasında önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 02:09Son dakika: İsrail, Lübnan'ın güneyine saldırdı
- 01:59ABD istihdamında şaşırtan yükseliş: ADP verisi rekor kırdı
- 01:49İran, ABD hedeflerine zararını artırdı: Gerçek rakamlar ortaya çıktı
- 01:39Bir yüzme seansı hayatını kararttı: Bacağı ikiye katlandı!
- 01:29PlayStation kullanıcılarına tazminat fırsatı: Sony ödeme yapacak










