• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Şubat 2023 14:24

Çimento fabrikası bilirkişi incelemesinde çok gergin anlar

Çimento fabrikası bilirkişi incelemesinde çok gergin anlar
Deştin'de yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı yaşam savunucuları ve bölge halkı tarafından açılan davada bilirkişi keşfi yapıldı. fabrikasına karşı yaşam savunucuları ve bölge halkı tarafından açılan davada bilirkişi keşfi yapıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında kalan 7 bin 751 dönümlük arazide 'Muğla Çimento' tarafından yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi 1993 yılından bu yana sürüyor. Son olarak 29 Aralık 2021 tarihinde Menteşe Belediyesi’nin şirkete yapı ruhsatı vermesi üzerine projeye ilişkin verilen “ÇED Olumlu” kararının iptali için Menteşe Kent Konseyi, Akdeniz Yeşilleri Derneği ve 8 köylü adına dava açıldı. Açılan davada bugün bilirkişi keşfi yapıldı.

voyage otel

 

 

Bilirkişi keşfi öncesi alanda toplanan bölge halkı, yaklaşık 500 metrelik bir koridor oluşturarak bilirkişi heyetini “Deştin çayı özgür akacak”, “Çimentocu şirket Muğla'yı terket” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları ile karşıladı. Bölge halkına çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Muğla'daki yaşam savunucuları da destek verdi.