• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 14:21

CHP tüzüğü değişiyor: Uygulamalar iyi niyete bırakılmayacak

CHP tüzüğü değişiyor: Uygulamalar iyi niyete bırakılmayacak
CHP, şimdi de tüzük değişikliğine hazırlanıyor.

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), kıyasıya yarış yaşanan kurultayında Genel Başkan seçilen Özgür Özel ve yönetiminin temel mottosu ‘değişim’ olmuştu. CHP’de gerçek bir değişimin tüzük değişikliğinden geçtiği, CHP’nin bir ‘tüzük devrimi’ne ihtiyacı olduğu da tüm CHP’liler tarafından net bir biçimde ifade edilmişti.

voyage otel

 

Kurultayın ardından girilen yerel seçim süreci de geride kalınca parti yönetimi ‘katılımcı, demokrat, çağdaş’ bir CHP tüzüğü için kolları sıvadı. 6-9 Eylül’de Sivas’ta yapılacak kurultay için hazırlıklar hız kazandı.


ONLİNE 8 BİN, POSTA YOLUYLA 2 BİN ÖNERİ GELDİ
 

Parti; 1-20 Nisan tarihleri arasında muhtarlık bölgeleri üzerinden üyelerin tüzük önerilerini aldı. Partinin web sitesinden de öneriler toplandı. chp.org.tr adresine 8 bin öneri geldi. Bunun yanı sıra 2 bin öneri de posta yolu ile partiye iletildi.

 

İLÇE ÖRGÜTÜNDEN İL ÖRGÜTÜNE TÜZÜK TOPLANTILARI

 

21 Nisan'dan bu yana da CHP örgütleri, tüzük kurultayına dönük, kapsamlı bir çalışma yapıyor. 12 Mayıs'a kadar devam edecek bu çalışmada önce ilçe yönetimleri; ilçe kadın kolları, gençlik kolları, muhtarlık bölge temsilcileri, ilçe hukuk komisyonu üyeleri ve esnaf komisyonu üyeleriyle tüzük toplantıları yapacak. Toplantılardan çıkan öneriler raporlaştırılarak il örgütlerine iletilecek. Daha sonra il örgütleri ilçe yönetimleriyle bir araya gelerek çıkan önerileri tartışacak. Ardından il kadın ve gençlik kollarıyla bir araya gelecek ve nihayetinde il raporları oluşacak.

 

MESLEK ODALARI, STK’LARIN DA GÖRÜŞLERİ ALINACAK


CHP il örgütleri, tüzük konusunda her ilin barosu, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmeler yapacak, onların da tüzüğe dair görüşlerini alacak.

İlçeden başlayan süreç boyunca alınan tüm görüşler, raporlar süzgeçten geçirilerek il yönetimleri tarafından nihai bir rapor haline getirilecek. Bu raporlar 1 Temmuz’dan itibaren CHP Genel Merkezi'ne iletilecek. Bu detaylı takvimi çıkaran ve ilçelerden illere tüm CHP örgütlerini tüzük için harekete geçiren genelgeyi hazırlayan CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, takvimin sorunsuz ilerlediğini; eş zamanlı olarak Genel Merkez'de de planlamaların devam ettiğini söyledi.