• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 03 Mart 2021 15:18

Bodrumlular ranta karşı yürüdü!

Bodrumlular ranta karşı yürüdü!
Bodrum'da binlerce kişi Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 79 parselin imar durumunu sorgulaması ve bu alanların imara açılma iddialarına karşı yürüdü.

Bodrum'da binlerce kişi Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 79 parselin imar durumunu sorgulaması ve bu alanların imara açılma iddialarına karşı yürüdü.  İmara açılması gündeme de olan 79 parsellerden birisi olan Adaboğazı’na yapılan yürüyüşe CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da destek verdi. Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada ise ‘Bodrum’da yağmaya izin yok ‘ mesajı verildi.

voyage otel


Haber Merkezi - Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 79 parselin imar durumunu sorgulaması ve bu alanların imara açılma iddialarına yönelik tepkiler büyüyor. ‘Yağmaya izin yok’ diyen bine yakın Bodrumlu imara 79 parsellerden birisi olan Adaboğazı’na yürüdü. Bitez Mahallesi’nde bir araya gelen Bodrumlular, Adaboğazı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan  da destek verdi. Yürüyüşe CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, HDP İlçe Eş Başkanı Zuhal Macit, EMEP İlçe Başkanı Uğurcan Çakar, TİP İlçe Başkanı Volkan Çetin ve Sol Parti İl Başkanı Oben Konyalıoğlu’nun katıldığı eyleme Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan,  MUÇEP Eş sözcüleri Umay Karabaş, Güney Şirin, Bodrum kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleleri Mustafa Kuru ve Mir Bahattin Demir, TMMOB Bodrum Temsilcisi Gamze Türk'ün yanı sıra Kenet Konseyi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Yürüyüş sonunda Grup adına basın açıklamasını ise Nuri Alkoç yaptı. Sözlerine AK Parti’nin özelleştirme politikalarını eleştirerek başlayan Alkoç, “İktidara geldiği günden bugüne AKP hükümetleri özelleştirme politikalarıyla havalimanı, köprü, otoyol, ve hastane gibi yapıları hazine garantisi vererek halkın cebinden çalıp sermayeye kaynak aktarımına devam etmektedir” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Dört mevsim ekolojik temelli bilimsel araştırma Raporları’nın doğayı korumaktan uzak olduğunu belirten Alkoç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizin 22 bölgesi için özel  bir şirkete hazırlatılan ‘Dört mevsim ekolojik temelli bilimsel araştırma Raporları’ doğayı ve çevreyi korumaktan uzak, adeta nereyi, nasıl ranta açarız mantığıyla hazırlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bodrum Belediyesi’nden hazineye ait 75 adet parselin imar durumları hakkında niçin bilgi istemiştir. Dünyanın en güzel  koyları birliğinin bir üyesi olan  Bodrum yarımadasındaki Gökova Körfezindeki kıyıları, koyları, Okluk Koyu, Adalıyalı, Cenent  Koy gibi imara , ranta, talana mı açılacaktır?” diye sordu.

 

Ada Boğazını ranta teslim etmeyeceklerinin altını çizen Alkoç, “ Bugün burada olmamızın nedeni  parsellerden birinin Adaboğazı olmasıdır. Adaboğazı, Bodrum’un içinde saklanan  incilerden bir tanesidir.  Halkın ve tüm canlıların ortak yaşam alanıdır ve böyle kalmalıdır. Doğal ve kültürel değerlerimize göz koyanlar  bilsinler ki artık  karşılarında biz varız, Bodrumular var. Ne Adaboğazı’nı ne de  başka bir kıyımızı, koyumuzu ranta, talana teslim etmeyeceğiz. İstanbul’a ihanet ettiklerini itiraf edenlerin  Bodrum2a ihanet etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan  CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise “Son yıllarda en ilk ne de son bir araya gelişimiz. Daha çok bir araya geleceğiz. Her geçen gün daha artıyoruz.  Tepkimizi eylemimizi daha çok his ettiriyoruz  mesajımız ulaşması gereken yere ulaşmıştır diye düşünüyorum. Bazen geri adımlar atıyorlar bazen yeni arayışlar içinde giriyorlar  işte tüm bunları durdurabilmek  açıklayabilmek  için bir aradayız. Bugün şu gördüğümüz doğanın, yeşilliğin denizle buluştuğu bir ortamda eğer burası yakılırsa yada betonlaşırsa  buradaki canlıların karıncasından  yılanına kadar, kaplumbağasında kadar tüm canlıların yok olacağı  aşikardır. Kimsenin Bodrum’un doğasını bozmaya hakkı yok”  ifadelerini kullandı. Eylem basın açıklamasının ardından son buldu.