• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 08 Ekim 2021 15:48

Belediyenin 1,6 Milyar Liralık Arsa Satış Kararı Mahkemelik Oldu

Belediyenin 1,6 Milyar Liralık Arsa Satış Kararı Mahkemelik Oldu
İzmir'in Menemen ilçesinde AKP'li Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın, Villakent mahallesinde 1 milyar 600 milyon TL'yi bulacağı öne sürülen 160 parselin satışı için belediye meclisinden aldığı yetki yargıya taşındı.

Menemen Belediyesi’nin AKP’li Başkan Vekili Aydın Pehlivan, belediye meclisin ekim ayı toplantısında, Villakent mahallesindeki 160 parselle ilgili oy çokluğu ile satış yetkisi aldı. CHP ve İYİ Parti, satış değeri 1 milyar 600 milyon TL'yi bulduğu öne sürülen 1 milyon 600 bin metrekarelik alanın satışı için verilen yetki kararını yargıya taşıdı.

voyage otel

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ve İYİ Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı'nın yanı sıra bazı meclis üyeleri ve partililer, belediye meclisinde alınan satış yetkisinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle İzmir İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

 

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

 

Mahkemeye başvurmadan önce Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, "Menemen’i parsel parsel satmalarına izin vermeyeceğiz. Haklıyız, kazanacağız" dedi. Güney, şunları kaydetti:

"Menemen’e ait, Menemen halkının güvencesi olan 1 milyar 600 milyon gibi astronomik bir değere sahip arazilerin satış yetkisinin başkan vekiline verilmesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Belediye meclisinin yetki ve hakları gasp edilerek, hiçbir kamu yararı gözetilmeyen, rant kokusunun ayyuka çıktığı bu satış sürecini tersine çevirme sözü vermiştik. ‘Daha bitmedi’ demiştik. Bu haraç-mezat satış planını durdurmak için sonuna kadar mücadele etmeye, hakkı olmayanların hakkıymış gibi ortaya çıkıp borç ödemek bahanesiyle sahte çaresizlik söylemleri ile kurdukları bu tezgahı bozmaya söz vermiştik. İşte bu nedenle Menemen’in bu haklı davasını yargıya taşıyoruz

 

"RANT MATEMATİĞİNİN SONUCU"

 

Kamu hizmetine tahsis yoluyla icra ve haciz tehdidini durdurabilecekken halkın yararına, ilçenin ihtiyaçlarına yönelik projelerle bu arazileri şekillendirebilecekken kolaya kaçıp, dudak uçuklatan bir satışa yönelmek, ancak ve ancak bir ‘rant matematiğinin’ sonucu olabilir. Proje ve kaynak üretmeden satıp savmak üstüne bir yol haritası çıkaran, çözümlerini Menemen’in arazileri üzerinden arayan bir yerel idare için ‘art niyetli ve beceriksiz’ demek yanlış olmayacaktır. Bizler, Menemen’in halkı ve hakları için nöbetimizi gece gündüz tutmaya kararlıyız. Gerekirse yağmaya hazırlandıkları o arazilerin üzerinde, meydanlarda, sokaklarda, evlerde hemşerilerimizle birlikte mücadelemizi, nöbetimizi sürdüreceğiz. Gerekirse onların kaçtığı referandum sandıklarını biz kuracağız. Bu malların gerçek sahiplerini biz konuşturacağız. Ne olursa olsun Menemen’i parsel parsel satmalarına izin vermeyeceğiz."