• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 09 Mart 2023 14:06

Bakan Ersoy: "Rezervasyonlar tekrar hızlı bir şekilde artmaya başladı"

Bakan Ersoy:
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy,  “Turizmde 2023 hedeflerimizi, yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerimizi, devreye alacağımız yeni destinasyonlarımızı ve turizm çeşitliliğimizi sektör temsilcileriyle paylaştık” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ITB Berlin Fuarı’nda önemli açıklamaalrda bulundu. Bakan Ersoy, Türkiye'nin Kovid-19 salgını öncesi 2019 yılı rakamları ile kıyaslandığında turizm ülkeleri içinde en iyi performans gösteren ülke olmayı başardığını söyledi.

voyage otel

 

Ersoy, bakanlık ve sektör temsilcileri olarak 2023'e çok iyi hazırlandıklarını belirterek, şöyle devam etti:"İlk rezervasyonlara, ocak ayındaki gerçekleşmelere baktığımız zaman geçen seneye kıyasla rakamların çok ciddi şekilde arttığını gördük. 6 Şubat'ta yaşadığımız deprem sonrası ileriye dönük rezervasyonlarda kısmi azalmalar olsa da 27 Şubat itibarıyla Turizm Geliştirme Ajansımız tekrar çok yoğun tanıtım ve halka ilişkiler faaliyetlerine başladı. Şu anda rezervasyon akışı son birkaç haftada tekrar hızlı bir şekilde artmaya başladı. İnşallah 2023 yılı için koyduğumuz hedeflere de hep beraber devlet sektör el ele vererek ulaşacağız. Devlet ve sektör ele ele vererek 2020, 2021 ve 2022'de çok zor bir süreci başarılı bir şekilde yönettik, sonuçlarını hep beraber gördük. İnşallah 2023'de de aynı stratejiyle, devlet sektör ele ele vererek bu süreci başarıyla yöneteceğimizi düşünüyoruz. Önemli olan yıl başında koyduğumuz sektörel hedeflere 2023 yılında ulaşmayı sağlamak."

 

Beklentiler olumlu

Berlin'deki tur operatörleri ve hava yolu şirketleriyle görüşmeler yaptıklarını aktaran Ersoy, onların da mart ayında rezervasyon akışının tekrar hızlandığını, Türkiye'nin pasta payının yüksek olduğunu belirttiğini kaydetti. Ersoy, "Bu hareketlilik Almanya'dan Türkiye'ye tekrar ciddi bir rezervasyon akışının olacağını gösteriyor. Bu da bizim açımızdan sevindirici." dedi.

 

Almanya'dan daha fazla turistin Türkiye'ye gelmesi konusunda ise Ersoy, "Alman STK ve tur operatörleri, Türkiye'nin performansından oldukça mutlular. Türkiye'nin şu anda lider pazar olduğunu söylüyorlar. Önemli olan bu pazarın gelişerek devam etmesi. Biz de o yönde stratejilerimizi geliştiriyoruz. Almanya geçen sene Türkiye'ye 5,7 milyon civarında turist gönderdi. Geçmişe baktığımız zaman rekor denebilecek bir sayı. İnşallah bu sene de bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Onların da beklentisi bu yönde." diye konuştu.