• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Kasım 2022 15:29

Asırlık palmiye ağacını ateşe verdiler mahalle yanıyordu

Asırlık palmiye ağacını ateşe verdiler mahalle yanıyordu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde asırlık palmiye ağacını ateşe verdiler, mahalle halkı büyük korku yaşadı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi Zekin Müren Caddesi Seyit Kaptan Sokak’ta öğle saatlerinde meydana gelen olayda evlerin arasındaki palmiye ağacı alev alev yanmaya başladı. Büyük korku ve heyecan ile dışarı çıkan mahalle sakinleri durumu polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ile polis ekibi geldi. Bazı mahalles sakinleri bahçe hortumları ile soğutma yaparken yaklaşık 18 metre uzunluğundaki palmiye ağacı itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

voyage otel

 

Evlere çok yakın olması nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirten Hülya Karadağ “Evde oturuyordum birdan ağacın yanmaya başladığını gördüm, dışarı çıkınca şoke oldum, çünkü ağaç tepesinden yanıyordu, burada elektrik direği filan, yok yangın nasıl çıkabilir ki, evimide dün badana yapmıştı. Heryer is oldu. Büyük korku yaşadık. Bu ağaç asırlık öyle kendi kendine yanmaz” diye konuştu.

 

ASIRLIK PALMİYEYİ BİLE BİLE YAKMIŞLAR

 

İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının tamamlamasından Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tamamen yanan ağacı kökünden keserken bir yetkili “Asırlık palmiyeye yazık oldu. Belediyeye haber verselerdi bu ağacı alır başka bir yere naklederdik. Bu kendi kendine yakmaz muhtemelen en üste birisi benzinli bir poşet veya şişe atıp ağacı yaktı” diye konuştu. Polis ve itfaiye ekipleri olayla ilgili soruşturma oldu.