• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Haziran 2022 13:02

YÖK'ten flaş hamle: Ege Üniversitesi'ne...

YÖK'ten flaş hamle: Ege Üniversitesi'ne...
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında inceleme başlattı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) İzmir'in en köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi hakkında soruşturma başlattı.

voyage otel

 

Kurul Başkanlığı’nın inceleme oluru üzerine YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle çalışmalara başlayan müfettişler birçok konuda bilgi ve belge talebinde bulundu.

 

ÜNİVERSİTEYE SÜRE VERİLDİ

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YÖK’ten önce kendisine gelen şikayetlerle ilgili “görevsizlik” kararı verdiği daha sonra şikâyetçi isimlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) konuyu aktardığı öğrenildi.

 

Gaye H. ve Çağrı Ç. isimli kişilerin yetkili makamlara yaptıkları başvuruların ardından işlemleri başlatan YÖK’ün söz konusu iddialarla ilgili Ege Üniversitesi’ne süre verdiği belirlendi.

 

YÖK’ün soruşturmasına konu olan iddialar arasında; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın otopark, asansör ve kantin ihalelerinde usulsüz işlemler yaptığı gibi konular yer alırken, Ege Üniversitesi’nin önemli gelir kalemleri daha önce de farklı zamanlarda gündeme gelmişti.

 

AKP'li Budak’ın rektörlüğe atanmasının ardından üniversite içindeki otopark işletmeciliğini Ankara merkezli BTM Harita Mühendislik Şirketi yapıyordu. Sürenin dolmasıyla beraber Ege Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere kampüs içindeki tüm otoparklar yeni dönemde Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın iştiraki olan ÜNTAŞ A.Ş tarafından işletilmeye başlandı. 

 

FOTOĞRAFÇISININ DURUMU İNCELEMEYE ALINDI

 

Yükseköğretim Denetleme Kurulu iddialar arasında yer alan Rektör Necdet Budak’ın taşeron şirket kadrosunda çalışan fotoğrafçısı Perihan Bal Ö.’nün durumunu da incelemeye aldı. YÖK, Ege Meslek Yüksekokulu Seramik Cam ve Çinicilik Bölümü’nde öğretim görevlisi kadrosu verilen Öztürk’ün eşinin Gezi olaylarında AKP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın yakılması eylemi ve binaya molotof atılması olayına karışması konusunu sordu.

Öte yandan o dönem binanın yakılması ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili İzmir Adliyesi’nde yürütülen bir soruşturmanın olduğu ifade edilirken iki yıl önce ihbar üzerine yapılan çalışmayla tespit edilen isimler hakkında soruşturmanın yürütüldüğü ve yargılama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.