• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 28 Haziran 2022 13:00

Milyonluk yat küle döndü

Milyonluk yat küle döndü
Bodrum'da 23 metre uzunluğundaki motoryattan alevler yükseldi. Kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin denizden ve karadan müdahalesiyle söndürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Limanı’ndaki iskeleye 20 metre uzaklıkta demirli bulunan 24 metre uzunluğundaki Ocean Power isimli 2008 model lüks motor yatta bu gece yarısı kabloların yanması ile başladığı iddia edilen yat yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile birden büyüdü.

voyage otel

 

TEKNE SAHİPLERİ KABUSU YAŞADI

 

Yat yangını sırasında teknede bulunan iki personel yangını söndüremeyeceklerini anlayınca denize atlayıp yüzerek karaya çıkıp yardım istedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait altı arazöz ile denizden sahil güvenlik botları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme teknelerinin müdahale ettiği yangın sırasında yanan yatın diğer yatlara yanaşması ile korku dolu anlar yaşandı. Limanda tekneleri bulunan yat sahipleri ve kaptanlar koşarak gelip demir alıp açık denize çıkarak alevlerden kurtulabildi.

 

ALTI SAAT ALEV ALEV YANDI

 

Polis ekiplerinin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı yangın yaklaşık 6 saat sürdü. Alev alev yanan ve yaklaşık değeri 25 milyon TL. olan motor yatı gören ve tatilde olan yabancı turistler ile teknelerinde kalan denizcilerde yanan yatı korku dolu gözlerle izledi. Tamamen yanan ve büyük hasar alan yat limandan uzaklaştırıldı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın ile ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.