• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Eylül 2023 15:38

Yaşam Okulu yeni programını açıkladı

Yaşam Okulu yeni programını açıkladı
Bodrum’da Yaşam Vakfı’nın kurmuş olduğu Bodrum Yaşam Okulu yeni eğitim öğretim yıllı programını açıkladı. Program 3 Ekim’de başlayacak

20 Aralık 2016 yılında kurulduğundan bu yana Bodrum Yaşam Vakfı, bölgede yaşayan 50+ yaş grubunun hem aktif ve sağlıklı hem de toplumsal yaşam ve ekonomisinde aktif olarak yer almalarını teşvik etmek amacı ile gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinliklerini geliştirerek sürdürmekte.

voyage otel

 

Vakfımızın faaliyetleri kapsamında kurulan Bodrum Yaşam Okulu’da aynı paralelde hizmetlerini sürdürmekte. Okul, zengin içeriğe ve uzman eğitmenleri ile sürdürdüğümüz bilgi ve beceri kazandırma programları, güncel konularda ve tanınmış uzmanlar tarafından verilen konferanslar, toplu yürüyüşler, kültürel geziler, yemek ve kahvaltılar ile öğrenci dostlarımıza zengin programlar sunmaktadır. Bu şekilde Bodrum Yaşam Okulu’nda, yaş alan dinç insanlarımıza psikolojik ve sosyal rehberlik hizmeti vermenin yanında eğitim, kültür, sanat, hobi ve spor konularında kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlanmaktadır.

 

 

Thai-Chi, Chigong, Yoga, Dans, Tiyatro, Çini, Resim, Ses eğitimi ve koro, Vurmalı ritim, Satranç, konuşma terapisi, Hayata Güzel Bakma gibi pek çok seçmeli derslerimiz, konularında uzman ve gönüllü eğitmenler tarafından yürütülüyor.

 

Bugün düzenlenen basın açıklamasında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Sezgin, vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sezgin, Bodrum’a ve Bodrum’da yaşayan insanlara katkı sunmak istediklerini belirtti. Sezgin, okulun hedef ve projelerine ilişkin, “Yeni üyeler kazanmak ve faaliyetlerimizin daha geniş kitlelere ulaşması amacı ile STK lar, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyemiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi gibi kurumlarla ilişkilerimizi geliştirmek ve ortak projelerin gerçekleştirilmesi gündemimizdedir. Önümüzdeki dönem, vakfımız ve faaliyetlerinin daha geniş tanıtımına ağırlık verilmesi kararı almış bulunuyoruz. Vakfımızın kuruluş amacı olan 130 kişiyi ağırlayabilecek “Yaşam Köyü” gerçekleştirebilmek için arazi edinme ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.  Proje tamamlandığında Bodrum Yaşam Okulu ve diğer vakıf etkinliklerine ev sahipliği yapmanın yanında, ihtiyaç sahibi ileri yaştaki bireylerin sağlıklı barınma ve sosyalleşme ihtiyaçları da ideal şehircilik ilkeleri çerçevesinde karşılanmış olacak.” Dedi.

 

3 EKİM’DE BAŞLIYOR

 

  Bodrum Yaşam Vakfı Genel Sekreteri Işın Olgun, vakfın 3 Ekim günü yeni eğitim öğretim programına başlayacaklarını bildirdi. Işın, “Bodrum Yaşam Okulu’muz 2023-24 Eğitim yılını 3 Ekim 2023 Salı günü saat 11:00 de, kuruluşumuzdan bu yana bizi bünyesinde ağırlayan Bodrum Ticaret odasının Konferans Salonunda başlatıyoruz. 21 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek konferans ve ders programımız sayfamız ve sosyal medya paylaşımlarımızda yayınlanmıştır.” Diye konuştu